11.8.2015 10:18

«Λευκός καπνός» για το νέο Μνημόνιο

Την επί της ουσίας επίτευξη συμφωνίας ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών μετά απο σχεδόν 24 ώρες διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών, το πρωί της Τρίτης. Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι "είμαστε πάρα πολύ κοντά" και ότι "έχουν μείνει μία-δύο πολύ μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να επιλυθούν και αφορούν τα προαπαιτούμενα μέτρα". Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων τις επόμενες ώρες.

Πάντως, κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι "μπορούμε να πούμε πως υπάρχει λευκός καπνός", υποστηρίζοντας ότι έγιναν κάποιοι συμβιβασμοί και ότι έκλεισαν τα μεγάλα ανοιχτά θέματα που αφορούσαν τα κόκκινα δάνεια, την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Να σημειωθεί ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε νέα πρόβλεψη για πρωτογενές έλλειμα 0,25% του ΑΕΠ φέτος και πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% το 2016 και 1,75% το 2017. Σε ότι αφορά την πορεία του ΑΕΠ, για φέτος αναμένεται ύφεση 2,1-2,3%, για το 2016 ύφεση 0,5% και για το 2017 ανάπτυξη 2,3%.

Πλέον αναμένεται να μεταφερθεί η μάχη στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση θα πρέπει την Τετάρτη να εισάγει στην επιτροπή το νομοσχέδιο με το μνημόνιο σε ένα άρθρο και τα προαπαιτούμενα μέτρα σε δεύτερο άρθρο, ώστε να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ