3.8.2016 13:03

Εμείς καιγόμαστε και αυτοί το χαβά τους...

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΘΗΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΔΕΚΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Ας μην αναζητήσουμε ολίγη από σοβαρότητα στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα κόμματα την καταστροφή που υπέστησαν δεκάδες παραγωγοί από την πρόσφατη φωτιά, όπως και από την αντίστοιχη του 2012.

Με ανακοινώσεις που παίζουν με την αγωνία των δεκάδων παραγωγών για το αύριο, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. επιδίδονται σε μία φθηνή αντιπαράθεση που δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Ο λόγος στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Δ...

«Σε  πρόσφατη ανακοίνωση  της ΝΟΔΕ Χίου  διακρίνουμε  την αγωνιώδη  προσπάθεια να παρουσιασθεί το άσπρο-μαύρο και  συγχρόνως  παρακολουθούμε  δωρεάν  μαθήματα  «δήθεν ευαισθησίας» και  «ανήθικης συμπεριφοράς».

Κύριοι,κοιτάζεστε στον καθρέφτη ;Πως  τολμάτε να μιλάτε και πολύ περισσότερο να γράφετε όλα αυτά τα ψέματα; Όσο για τους «χαρακτηρισμούς», που αποτελούν από ότι φαίνεται τα πολιτικά σας επιχειρήματα σας καταλαβαίνουμε. Στεναχωρηθήκατε από την Αμεσότατη Ενεργοποίηση  του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης,του Υπεύθυνου  του ΕΛΓΑ και  του  Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ακριβώς την επομένη της πυρκαγιάς να βρεθούν στη Χίο.

Επειδή όμως μάλλον  ζείτε σε εικονική πραγματικότητα απαντήστε μας:

Μετά την πυρκαγιά του 2012 (Κυβερνούσατε τότε) πότε επισκέφθηκε ο Αρμόδιος Υπουργός την Χίο;Το  κονδύλι των 10.000.000 ευρώ που θα δίνονταν στους πληγέντες δόθηκε όλο,μέρος του ή επιχορήγηση έλαβε μόλις το 17% των μαστιχοπαραγωγών; Τι κάνατε μετά το 2012 για να διασφαλίσετε και να αποκαταστήσετε τους πληγέντες από την πυρκαγιά  και πολύ περισσότερο ποια  είναι τα μέτρα πρόληψης  που πήρατε σε μια ενδεχόμενη  μελλοντική πυρκαγιά;

Eσείς από το 2012 απαντήσεις δεν έχετε δώσει και ενέργειες  δεν έχετε κάνει,εμείς  ενημερώνουμε:

Από της  28-7-2016 με εντολή Υπουργού  επιταχύνθηκαν οι αποπληρωμές  κονδυλίων α) με το ποσό των 471,878,10 ευρώ που αφορούσε επιχορηγούμενη  επένδυση της ΕΜΧ και β) πρόγραμμα  προώθησης προϊόντων  ΠΟΠ σε τρίτες χώρες με το ποσό 631,259,67 ευρώ. Αυτά τα ποσά ήδη δόθηκαν  στην ΕΜΧ και πάντα σε συνάρτηση  με την δημοσιονομική στενότητα  που υπάρχει στην χώρα μας.

Επιπλέον η άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ με την άφιξη στην  Χίο κλιμακίου του και σε λιγότερο από μια εβδομάδα να έχει  ήδη  ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων αποζημίωσης.

Επίσης την Πέμπτη 4-8-2016 μετά από πρόσκληση του Υπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης θα βρεθούν στο Υπουργείο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για συζήτηση,αποτίμηση και ελπίζουμε χάραξη κοινής στρατηγικής προς όφελος  των μαστιχοπαραγωγών και των πληγέντων  γενικότερα.

Κύριοι,μην χάνετε τον χρόνο σας και σπαταλάτε ενέργεια για να δυσφημείτε τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση,εμείς νοιαζόμαστε για  την Χίο και τα προβλήματα των Χιωτών .Εσείς  όλα τα χρόνια που Κυβερνούσατε ή Συγκυβερνούσατε με το ΠΑΣΟΚ κάνατε τα πάντα για να καταρρεύσει η χώρα μας και να ανθίσει η διαφθορά και η διαπλοκή.

Αρκετά ,ο λαός σας έκρινε  για να  βρίσκεστε στη Αντιπολίτευση και  θα βρίσκεστε για πολλές τετραετίες ακόμη,γι αυτό σας συνιστούμε υπομονή και ψυχραιμία».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ