Κοινωνία

4/6/13 10:20

τελ. ενημ.: 5/6/13 12:50

Ξεμείναμε από ασθενοφόρα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Σ.Ν.Ο.Χ.

Ένα ασθενοφόρο καλείται να καλύψει τις ανάγκες ενός ολόκληρου νησιού από άκρη σε άκρη, απόγευμα και βράδυ. Αυτή την τραγική και συνάμα επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το «Σκυλίτσειο» καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο Σ.Ε.Σ.Ν.Ο.Χ. ζητώντας την άμεση στελέχωση των ασθενοφόρων.
Ο Σ.Ε.Σ.Ν.Ο.Χ, «ξεπερνώντας» τα αγκάθια του Ε.Σ.Υ., τα οφειλόμενα των εφημεριών, τα δεδουλευμένα, την ταλαιπωρία των πολιτών, τις ελλείψεις κ.λπ. «στέκεται» στο ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στα ασθενοφόρα, ζήτημα που όπως τονίζεται μπορεί να στοιχίσει ακόμη και μια ανθρώπινη ζωή.

Όπως αναφέρει το Σωματείο των Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο, στους 7 διασώστες και τους 7 οδηγούς που υπάρχουν, οφείλονται 1300 μέρες ρεπό και άδειας και δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν με πλήρη ασφάλεια μια και είναι λίγοι σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

Η πραγματικότητα είναι ότι το «Σκυλίτσειο» καλύπτεται (;) από ένα ασθενοφόρο απόγευμα και βράδυ το οποίο εννοείται ότι δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του νησιού. «Είναι ζήτημα χρόνου η ζωή ενός συμπολίτη μας να κινδυνεύσει και να μην υπάρχει ασθενοφόρο διαθέσιμο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο Σ.Ε.Σ.Ν.Ο.Χ. θέτει προ των ευθυνών τους το πολιτικό σύστημα και την πολιτεία χαρακτηρίζοντας εγκληματικό το να αφήνει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας το 5ο μεγαλύτερο νησί της χώρας χωρίς επαρκές προσωπικό  για τα ασθενοφόρα ξοδεύοντας παράλληλα εκατομμύρια ευρώ για αεροδιακομιδές.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση