1.10.2012 16:39

Ξεκίνησαν μόνοι τους

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΧΩΡΑ

Στην άμεση εκκίνηση των εργασιών σε κομβικά σημεία του νότιου τμήματος του νησιού, όπου η παρέμβαση σε ποταμούς και χειμάρους υπό τον φόβο πλημμυρικών φαινομένων είναι ορατός, προχώρησε με ίδια μέσα από το πρωί της Παρασκευής ο Δήμος Χίου.
 
Τροποποιείται η αγροτική οδοποιία
 
Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, η κίνηση αποτέλεσε φυσικό επακόλουθο της καθυστέρησης χρηματοδότησης του Δήμου από την κεντρική διοίκηση, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα.
 
«Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε στη διάθεσή μας και μαζί με οχήματα του Στρατού να παρέμβουμε σε σημεία που θεωρούμε απαραίτητες τις εκβαθύνσεις ποταμών και χειμάρρων.
 
Παράλληλα με νέα απόφαση τροποποιήσαμε τον κωδικό για την αγροτική οδοποιία των Νοτιοχώρων ύψους 120.000 ευρώ και από εκεί που προβλεπόταν τα συγκεκριμένα κονδύλια να διατεθούν σε διανοίξεις δρόμων, τα διαθέτουμε όλα για τον συγκεκριμένο σκοπό», είπε ο ίδιος.
 
Τα σημεία παρέμβασης
 
Σε ότι αφορά τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Παρασκευή, αυτές σύμφωνα με τον Π. Λαμπρινούδη πραγματοποιούνται σε σημεία που έχουν υποδείξει οι αρμόδιοι μελετητές και συγκεκριμένα αφορούν τις περιοχές:
 
Λεκάνη Κατράρη, τον ποταμό και τους χειμάρους από Βέσσα προς Λιθί, τον ποταμό από Αρμόλια προς Κώμη όπου και παλαιότερα είχαν παρατηρηθεί πλημμυρικά φαινόμενα και τέλος τους ποταμούς που είτε καταλήγουν είτε διασχίζουν τις περιοχές της Ελάτας και των Ολύμπων.
 
Καθ’ οδόν η χρηματοδότηση
 
Την ίδια ώρα πάντως υλοποιείται όπως όλα δείχνουν η δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη προς τη δημοτική αρχή Λαμπρινούδη για χρηματοδότηση του Δήμου αφού σύμφωνα με τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις του πρώτου τόσο προς τον δήμαρχο του νησιού όσο και σε υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται εισρεύσουν στα ταμεία του Δήμου περί τις 350.000 ευρώ.
 
Το συγκεκριμένο ποσό θα διατεθεί προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα έργα από τις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
 
Έτσι οι 350.000 ευρώ από το ΥΠ.Ε.Σ μαζί με επιπλέον 100.000 ευρώ που θα καταβάλει ο Δήμος Χίου θα διατεθούν για να καλύψουν τα έργα συνολικού κόστους 450.000 ευρώ όπως αυτά θα προκύψουν από τις χρηματοδοτούμενες μελέτες που πραγματοποιούνται με προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και Μητρόπολης Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ