19.3.2020 22:12

Τσεσμέ: Θετικός σε κορωνοϊό εργαζόμενος στο Τελωνείο

Σε καραντίνα 45 εργαζόμενοι μαζί με τις οικογένειές τους σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Ekrem Oran

Ανησυχία στη Χίο, με δεδομένο ότι μέχρι πρότινος εκτελούνταν επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια από και προς Τσεσμέ, δημιουργεί η επίσημη ανακοίνωση του Δημάρχου Ekrem Oran, ότι ένας εργαζόμενος που δούλευε στο Τελωνείο της τουρκικής πόλης, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό έπειτα από εξετάσεις.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από δημόσια ανακοίνωσή του το απόγευμα της Πέμπτης ο Δήμαρχος του Τσεσμέ , λέγοντας ότι συνολικά σε εξετάσεις υποβλήθηκαν 4 άτομα εκ των οποίων τα 3 ήταν αρνητικά σε κορωνοϊό και 1 άτομα θετικό.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να τεθούν σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού 45 εργαζόμενοι καθώς και οι οικογένειές τους προκειμένου να αποφευχθεί μετάδοση του ιού, στην τουρκική πόλη.

Ως προς την έλευση του ιού, οι αρχές της Τουρκίας θεωρούν ότι αυτός μεταφέρθηκε από την Ιταλία, αφού μέχρι πρότινος πραγματοποιούνταν δρομολόγια με ro-ro πλοία απευθείας από τον Τσεσμέ στην Τεργέστη της Ιταλίας, κάθε τρεις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ