23.3.2015 17:01

«Τσεκούρι» στην κοπή των δέντρων [ΒΙΝΤΕΟ]

244 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΝΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλει ο Δήμος Χίου και κατ’ επέκταση οι δημότες καθώς με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε δαπάνη ποσού 30.000 ευρώ προκειμένου να αναδειχθεί ανάδοχος για το έργο της κοπής και του κλαδέματος 123 δέντρων σε ολόκληρο το νησί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κοπή του κάθε δέντρου θα κοστίσει στον Δήμο 244 ευρώ (!).

Υπέρογκο και υπερβολικό χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο ποσό τα μέλη της Επιτροπής με τον αρμόδιο υπάλληλο να σπεύδει να εξηγήσει ότι αφενός το τελικό κόστος προήλθε μέσα από την κείμενη νομοθεσία κι αφετέρου ότι μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται η χρήση γερανοφόρου μηχανήματος, οι μισθοί των εργατών αλλά και ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου.

«Στους δικαιούχους του Παντοπωλείου»

Προκειμένου πάντως να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Στρ. Γδύσης πρότεινε η συγκεντρωμένη ξυλεία που θα καταλήγει στον χώρο του Καστρομηνά να διανεμηθεί στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ