8.9.2014 8:50

Τους φέρνουμε πελάτες γι αυτό τους ζητάμε επαγγελματική συνδρομή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ NOVA ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ “π”

Οι επαγγελματίες συνδρομητές της NOVA αυξάνουν την πελατεία τους προβάλλοντας τους ποδοσφαιρικούς αγώνες ή τα κανάλια της δορυφορικής τηλεόρασης και ως εκ τούτου «είναι λογικό να διαχωρίζονται οι συνδρομές σε οικιακής θέασης και δημόσιας θέασης, όπως ρητά αναφέρει και η σύμβαση τους. Οι οικιακοί συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το τηλεοπτικό περιεχόμενο των καναλιών Nova αποκλειστικά στο σπίτι τους, ενώ οι επαγγελματίες συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το αθλητικό περιεχόμενο της Nova για να προσελκύσουν πελατεία στο κατάστημα τους, με αποτέλεσμα η συνδρομή τους να είναι υψηλότερη από την οικιακή».

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αναφέρει σε απάντηση της  η συνδρομητική ΝΟVA και συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Κατσογιάννης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Forthnet απαντώντας στο πρωτοσέλιδο του “π” που αφορούσε στην οικονομική αφαίμαξη των επαγγελματιών από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο ίδιος θέτει θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ ενός επαγγελματία που πληρώνει επαγγελματική συνδρομή κι ενός που πληρώνει οικιακή προβάλλοντας όμως στο κατάστημα του τη συνδρομητική τηλεόραση και υποστηρίζει ότι σε κάθε περίπτωση που η εταιρεία διαπιστώνει παράνομη χρήση οικιακής συνδρομής για δημόσια θέαση, διακόπτει την παροχή της υπηρεσίας, όπως προβλέπεται στη σχετική σύμβαση.

Στην επιστολή του ο κ. Κατσιαγιάννης αναφέρει: 

"Αξιότιμε κ. Κατσαράκη,
 
Στο φύλλο της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου της εφημερίδας σας ΠΟΛΙΤΗΣ Χίου (αλλά και στην αντίστοιχη ιστοσελίδα) και συγκεκριμένα στο άρθρο με τίτλο «Απειλούνται με κλείσιμο λόγω πνευματικών δικαιωμάτων!», συγχέετε τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης που διαθέτει η εταιρεία μας με φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, τους οποίους «η κυβέρνηση επέβαλλε ή ανέχεται να πληρώνουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ωθώντας τους να φλερτάρουν καθημερινά με το λουκέτο». Επιτρέψτε μας να διαφωνήσουμε με την παραπάνω διατύπωση και με την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας για το τι ισχύει σχετικά με τις επαγγελματικές συνδρομές της εταιρείας μας. Η Forthnet είναι η εταιρεία που έφερε το internet και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα. Σήμερα, μέσω της υπηρεσίας Nova 3Play, αποτελεί το μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στη χώρα. Η Forthnet, συμβάλλει σημαντικά στη στήριξη της εθνικής οικονομίας, απασχολώντας περισσότερους από 1.500 άμεσους και περίπου 1.000 έμμεσους εργαζομένους και μέσα από τη δραστηριότητά της, επιστρέφει στο Ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 60 εκ. ευρώ το χρόνο, κυρίως μέσω φόρων και ειδικών τελών. 
Στρατηγική επιλογή της εταιρείας αποτελεί η στήριξη στον ελληνικό αθλητισμό, επενδύοντας πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, μία επένδυση που επιστρέφει πολλαπλάσιους πόρους στην Ελληνική Οικονομία, δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας έμπρακτα στην παρούσα οικονομική συγκυρία της χώρας. Μέσα από τα κανάλια Novasports, προβάλλει τα πρωταθλήματα της Super League, του UEFA Champions League, της Basket League, της Volley League, και πολλών άλλων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Η εταιρεία στηρίζει τη λειτουργία της στην προώθηση συνδρομητικών υπηρεσιών σε μία ανταγωνιστική αγορά όπου οι καταναλωτές ελεύθερα επιλέγουν τον πάροχο της αρεσκείας τους. Ως εκ τούτου, η εταιρεία για να συνεχίσει να λειτουργεί στηρίζεται στους συνδρομητές της, είτε οικιακούς είτε επαγγελματίες. Αντίστοιχα, οι επαγγελματίες συνδρομητές (καφετέριες, εστιατόρια κτλ) επωφελούνται από το πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο των καναλιών της Nova, αποκομίζοντας περισσότερους πελάτες, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να παρακολουθήσουν τον αγαπημένο τους αγώνα σε μία καφετέρια/εστιατόριο, πληρώνοντας το αντίτιμο της κατανάλωσης που θα πραγματοποιήσουν και άρα αυξάνοντας τα έσοδα του εκάστοτε καταστήματος.
Όπως καταλαβαίνετε, δεδομένων των όσων αναφέραμε παραπάνω, είναι λογικό να διαχωρίζονται οι συνδρομές σε οικιακής θέασης και δημόσιας θέασης, όπως ρητά αναφέρει και η σύμβαση τους. Οι οικιακοί συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το τηλεοπτικό περιεχόμενο των καναλιών Nova αποκλειστικά στο σπίτι τους, ενώ οι επαγγελματίες συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το αθλητικό περιεχόμενο της Nova για να προσελκύσουν πελατεία στο κατάστημα τους, με αποτέλεσμα η συνδρομή τους να είναι υψηλότερη από την οικιακή. Επιπλέον, είναι υποχρέωση μας να εξασφαλίζουμε με κάθε τρόπο ότι οι μεμονωμένες περιπτώσεις καταστημάτων εστίασης που αντισυμβατικά χρησιμοποιούν την οικιακή συνδρομή για να προβάλλουν αθλητικές αναμετρήσεις, δεν ανταγωνίζονται αθέμιτα επιχειρήσεις που πληρώνουν κανονικά την επαγγελματική συνδρομή. Η εταιρεία μας σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνει παράνομη χρήση οικιακής συνδρομής για δημόσια θέαση, διακόπτει την παροχή της υπηρεσίας, όπως προβλέπεται στη σχετική σύμβαση.
Ελπίζουμε η επιστολή μας να συμβάλει στην ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού για το τι πραγματικά ισχύει με τις συνδρομές Nova"
 
 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ