25.10.2016 16:03

Τους απαλλοτριώνουν τη μοναδική κατοικία ενώ υπάρχει λύση

ΦΩΝΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΤΟΥ Η. ΜΑΝΙΔΗ

Μπορεί η έναρξη των εργασιών στο Δ’ τμήμα του περιφερειακού της πόλης να φαντάζει ως πολυπόθητο έργο για την τοπική κοινωνία, από την άλλη όμως αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη της οικογένειας Μανίδη, αφού για να κατασκευαστεί θα πρέπει να γκρεμιστεί η μοναδική τους κατοικία.

Σε επιστολή τους προς τα τοπικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι αν δρόμος κατασκευαστεί όπως προβλέπεται από τη μελέτη (που επανέλεγξε ένας από τους μελετητές της και τη βρήκε σωστή) τότε θα γκρεμιστεί η μοναδική κατοικία, δεν θα επιτραπεί να κτιστεί άλλη στο υπόλοιπο μη άρτιο οικόπεδο, θα γκρεμιστεί η στέρνα, θα σκεπαστεί το πηγάδι, θα γκρεμιστεί το μοναδικό ενοικιασμένο κατάστημα της οικογένειας, θα χαθεί το συμπληρωματικό εισόδημα και θα διαμελιστεί το κτήμα της οικογένειας στα δύο, από ένα μπαζωμένο κατά 3 μέτρα υψηλότερο δρόμο με τοιχία από τις δύο πλευρές που θα πλημμυρίζουν το υπόλοιπο κτήμα.

Όπως σημειώνει η οικογένειας, χωρίς να είναι υποχρέωσή της έχει καταθέσει από πολλά χρόνια πριν, μία πρόταση πολύ πιο φθηνή για το δημόσιο, όμορφη, λειτουργική και ασφαλής που πρώτον διασώζει το κτίσμα και δεύτερον δίνει τη δυνατότητα σε κάθε διερχόμενο να κινείται με ασφάλεια προς κάθε κατεύθυνση.

«Ο αντιδήμαρχος υποτάσσεται στην Τεχνική Υπηρεσία»

Η οικογένεια στρέφει τα βέλη της και κατά του αντιδημάρχου Στρ. Γδύση λέγοντας ότι υποτάσσεται σε αυτούς που διάλεξε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου «που έχουν λόγους να μη δέχονται τη συγκεκριμένη πρόταση».

«Ο αντιδήμαρχος θα πρέπει να κάνει μία ανοιχτή εκδήλωση για να εξηγήσει- αν μπορεί- στην τοπική κοινωνία γιατί αρνείται τη συνεργασία με πολίτες, γιατί δείχνει τόσο αναλγησία απέναντί τους, γιατί αρνείται την πρόοδο στον τόπο του, που τον επέλεξε στο αξίωμά του, γιατί επιμένει στην κατασκευή ενός έργου που θα κάνει κόλαση και πρόξενο ατυχημάτων την περιοχή μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η οικογένεια. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ