24.5.2013 10:20

Τον έβγαλαν από το σπίτι του για να τον γράψουν για κράνος!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΛΗΟ ΚΑΘΩΣ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΒΡΟΝΤΑΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΡΑΝΟΣ

Αυτό κι αν γίνεται μια στις εκατό!

Απόγευμα Πέμπτης (23/5) και ο Δημ. Παπαληός με τη μηχανή του επιστρέφει από τη Χώρα στο Βροντάδο για να πάει σπίτι του. Κατά τη διαδρομή, τίποτα δεν του δίνει την εντύπωση ότι συμβαίνει κάτι παράξενο. Κράνος ωστόσο, όπως αναφέρει στον “π”, δεν φοράει.
“Φθάνοντας στο σπίτι κατεβαίνω από τη μηχανή και πάω να ανοίξω την πόρτα μου. Εκείνη τη στιγμή ακούω κάποιον να μου φωνάζει, κύριε, κύριε… Γυρνάω και βλέπω το περιπολικό της Αστυνομίας και έναν αστυνομικό ο οποίος μου ζητά να βγω από το σπίτι για να μου επιδώσει κλήση για κράνος!”, δηλώνει αιφνιδιασμένος στον “π”.
“Τι συμβαίνει” τον ρωτάει, “ξέρετε σας παρακουλουθώ από τη Χώρα που δεν φοράτε κράνος και ήρθα να σας γράψω”, του απάντησε ο αστυνομικός. “Πρώτον τη λέξη παρακολουθώ να μην την αναφέρεις. Οι παρακολουθήσεις γίνοταν μια εποχή που ήσουν αγέννητος”, του απαντά ο Παπαληός. “Δεύτερον, έκανες παλικάρι μου όλη αυτή την απόσταση για να γράψεις εμένα για κράνος και μάλιστα μου ζητάς να βγω και από το σπίτι μου για να μου την επιδώσεις; Άκου, ψέματα δεν θα σου πω, κράνος δεν φορούσα, αλλά είναι να απορεί κανείς πως τα παράτησες όλα για να έρθεις σπίτι μου να με γράψεις… Τη βενζίνη που έκαψε το περιπολικό δεν την λυπήθηκες;”, του ανάφερε και μάλιστα σε έντονο ύφος, λίγο πριν παραλάβει την κλήση του για κράνος.

Ούτε ως ανέκδοτο

Ο Δημ. Παπαληός αφού περιέγραψε το περιστατικό στον “π” δικαιώνει πλήρως όσους με κάθε τρόπο έχουν να κάνουν με τις τακτικές και μάλιστα τέτοιου τύπου που ακολουθεί η Τροχαία Χίου. “Δεν ξέρω αν έχει συμβεί ποτέ σε κάποιον άλλον, είναι όμως πραγματικά μια απαράδεκτη ενέργεια που δεν ανήκει στη σφαίρα της λογικής της πλειοψηφίας του κόσμου. Δεν ξέρω πως αλλιώς να περιγράψω το γεγονός ότι ένας αστυνομικός σε βγάζει από το σπίτι σου για να σε γράψει, ενώ πριν σε έχει παρακολουθήσει για 10 χιλιόμετρα. Και στο κάτω- κάτω, 60 ετών άντρας είμαι, σε μένα διέκρινε η Τροχαία τον παραβάτη που θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να του επιβάλλει το Νόμο. Δεν λέω, δεν φορούσα κράνος, να με γράψεις χίλιες φορές. Αλλά να έρθεις σπίτι μου και να μου πεις βγες έξω να σου δώσω κλήση”, αναφέρει ο ίδιος σοκαρισμένος από το περιστατικό. “Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική της Τροχαίας. Ούτε του αστυνομικού. Αν έχουν τέτοιες εντολές τότε πραγματικά με το θέμα θα πρέπει να ασχοληθούμε πιο σοβαρά. Η αλήθεια είναι ότι σοκαρίστικα σε τέτοιο βαθμό που δεν πρόλαβα να πω πολλά. Αν συνέβαινε ξανά σήμερα θα είχαμε άλλη κατάληξη, θα είχα αντιδράσει αλλιώς”, αναφέρει, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θα θέσει το περιστατικό εις γνώση της Τροχαίας και του προϊσταμένου της κ. Ντούπη, ο οποίος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν οι αστυνομικοί του τμήματος έχουν λάβει τέοιες εντολές. “Δεν ξέρω αν ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι έγινε. Αυτό που ξέρω είναι ότι με τέτοιες πρακτικές, ότι και να τους λένε δίκιο έχουν. Απαράδεκτο. Έχουν αφήσει στην πόλη να κυκλοφορεί παραβατικά με μηχανάκι η σάρα και η μάρα. Σε μένα βρήκαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητα και τον παραλογισμό τους;”, διερωτάται ακόμη.
Το συμπέρασμα είναι ένα. Ακόμη και σπίτι να είστε, το κράνος μην το αποχωρίζεστε ποτέ. Μπορεί κάποιος αστυνόμος της Τροχαίας από κάπου να σας βλέπει…
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ