6.9.2014 15:36

Θέμα παιδείας

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

Φροντίδα, αγάπη και μία αγκαλιά αυτή τη φορά από μία υπεύθυνη οικογένεια που δεν θα τα παρατήσει σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος ή σε κεντρικό σημείο της πόλης, αναζήτησαν το πρωί του Σαββάτου μερικά από τ’ αδέσποτα τετράποδα που έχει υπό την προστασία του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου.

Τα πανέμορφα ζώα προσφέρθηκαν υγιή, εμβολιασμένα και στειρωμένα, με τα μέλη του Συλλόγου να εστιάζουν στο πλήθος των σκυλιών που εγκαταλείπονται κάθε χρόνο τόσο στη Χίο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Φιλοζωικού ο αριθμός των φαινομένων εγκατάλειψης ολοένα κι αυξάνεται κάθε χρόνο. Αίτια όπως σημείωσαν είναι το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες δέχονται μόνο τα καλά των σκύλων, χωρίς τις αντίστοιχες ευθύνες με αποτέλεσμα από ένα χρονικό σημείο και μετά να αντιμετωπίζουν τα τετράποδα ως βάρος και τελικά να τα εγκαταλείπουν.

Σημαντικό τέλος, όπως σημείωσαν, είναι η διαδικασία της στείρωσης κυρίως στα θηλυκά σκυλιά ώστε να αποφεύγεται η ανεπιθύμητη αναπαραγωγή που πολλές φορές αποτελεί την κύρια αιτία αύξησης των αδέσποτων.

Σε κάθε περίπτωση, ο Φιλοζωικός επεσήμανε ότι η διαδικασία απόκτησης κατοικίδιου απευθύνεται αποκλειστικά σε υπεύθυνα άτομα κι οικογένειες.

«Δεν είναι ένα παιχνίδι. Τα σκυλιά έχουν ζωή, έχουν συναισθήματα, έχουν ψυχή. Μπορούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό αρκεί να έχουν λίγη προσοχή και περιποίηση. Αυτό αποζητούν και τίποτα περισσότερο», σημείωσαν τα μέλη του Συλλόγου στον «π». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ