11.5.2016 11:25

Θα βλέπουν επιτέλους ΕΡΤ οι Νοτιοχωρούσοι

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΘΟΛΟΠΟΤΑΜΙΟΥ

Θέμα ημερών είναι η αποκατάσταση της βλάβης στον αναμεταδότη,  του Θολοποταμίου της ΕΡΤ που ευθύνεται για την αδυναμία των κατοίκων της Νότιας Χίου, να παρακολουθήσουν τα κρατικά κανάλια.

Εδώ και ένα περίπου μήνα, από κεραυνό, βγήκε εκτός λειτουργίας το μηχάνημα μετάδοσης σήματος των κρατικών καναλιών στο Θολόποταμι με αποτέλεσμα χωριά, όπως τα Αρμόλια, η Καλαμωτή και γενικότερα όσα λαμβάνουν σήμα από τον συγκεκριμένο αναμεταδότη να  μην έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα κρατικά κανάλια.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε χθες στον "π" ο κ. Ατσιμπάκης τεχνικός της ΕΡΤ από τη Μυτιλήνη, ο οποίος βρίσκεται μαζί με συνεργείο της ΕΡΤ από Αθήνα στη Χίο για την αποκατάσταση της βλάβης. "Από κεραυνό κάηκε το μηχάνημα το οποίο όμως επειδή καλύπτονταν από την εγγύηση έπρεπε να φύγει για Ιταλία. Έτσι συνεργείο από την Αθήνα φέρνει ένα εφεδρικό μηχάνημα και σε μια δυο μέρες , θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα", είπε χαρακτηριστικά.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από σχετικό δελτίο τύπου του αντιπεριφεριάρχη Κ. Παπαδόπολου στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνονται: "βρίσκεται στη Χίο μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη,  κλιμάκιο τεχνικών της ΕΡΤ, προκειμένου να επιλύσει τo πρόβλημα εκπομπής του ψηφιακού σήματος από τoν επίγειο αναμεταδότη του Θολοποταμίου.

Από το τεχνικό κλιμάκιο ανακοινώνεται ότι, θα γίνει έλεγχος και στους άλλους αναμεταδότες του νησιού. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα ενημερώσουμε τους πολίτες με νέο δελτίο τύπου".

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ