21.12.2015 17:12

Τελευταία πράξη για ΔΗΠΕΘΕ;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Τις προθέσεις του υπουργείου Πολιτισμού και την πολιτική βούληση για το μέλλον του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου αλλά και των ΔΗΠΕΘΕ όλης της χώρας γενικότερα αναμένει ο Δήμος Χίου και η διοίκηση του θεάτρου για να χαράξει τη δική της πορεία.

Όπως αποσαφηνίστηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του θεάτρου, δέκα μέρες σχεδόν πριν την εκπνοή του 2015 και το υπουργείο πολιτισμού δεν έχει υπογράψει την προγραμματική σύμβαση για τη χρονιά που πέρασε, άρα δεν έχει καταβάλει και τα χρήματα που όφειλε ως εταίρος αυτής της σύμβασης.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο αναγνωρίζοντας την οικονομική ανέχεια των καιρών δείχνει αποφασισμένο να τηρήσει στάση αναμονής, να μη λάβει καμιά απόφαση σχετικά με το μέλλον του θεάτρου, αλλά να αναμείνει την υπογραφή της σύμβασης από το υπουργείο που θα τους εξασφαλίσει την οικονομική ανάσα που θα του επιτρέψει την προκήρυξη θέσης για νέο διευθυντή και νέες παραγωγές.

«Δεν θα προχωρήσουμε σε νέες παραγωγές άρα και σε νέες υποχρεώσεις αν δεν έχουμε πρώτα την υπογραφή της σύμβασης. Οι δεσμεύσεις υπάρχουν αλλά πρέπει οι δεσμεύεις να γίνουν πράξη. Συγκροτούμε προϋπολογισμό αλλά με δεδομένη αυτή την εκκρεμότητα» είπε στον «π» ο Δ. Ξυνταριανός.

 

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και τη συναισθάνονται όλοι. «Αν δεν υπογράψει τη σύμβαση το υπ. Πολιτισμού, τότε μπαίνουν σε κρίση όλα τα ΔΗΠΕΘΕ και η λειτουργία τους όχι μόνο το δικό μας», υποστήριξε ο κ. Ξυνταριανός

Να σημειωθεί ότι το ήδη επιβαρυμένο κλίμα στα οικονομικά έρχεται να επιδεινώσει και η οφειλή στο ΤΣΜΕΔΕ, το ταμείο των τεχνικών που δημιουργήθηκε από το 2007 και μετά  για την οποία ο δήμος έχει καταθέσει αίτηση για ρύθμιση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ