23.3.2015 11:36

Συστηματική εξολόθρευση γατών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ

Για συστηματική εξολόθρευση κατοικίδιων και ιδιαίτερα γατών που βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου σημειώνοντας ότι έχει δεχθεί δεκάδες τηλεφωνικές καταγγελίες από το Κάστρο, την Αγία Ερμιόνη και τον Μέγα Λημνιώνα.

 «Οι απολίτιστοι που τα σκότωσαν έδειξαν όλα τα ποταπά στοιχεία του χαρακτήρα τους. Με δόλο και μοχθηρία ξεγέλασαν τα ζώα με το δηλητηριασμένο δόλωμα. Το πιο χυδαίο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως εξολόθρευσαν τα ζώα την περίοδο αναπαραγωγής τους. Δεν είναι απίθανο, οι διεστραμμένες προσωπικότητες που σκοτώνουν γατιά γιατί τους ενοχλούν τα ερωτικά καλέσματα τους να θέλουν να κάνουν το ίδιο και με τους συνανθρώπους τους.

Υπενθυμίζουμε πως η ποινή για κακοποίηση και θανάτωση αδέσποτου ή οικόσιτου ζώου είναι έως πέντε χρόνια φυλάκιση και το χρηματικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Φιλοζωικός.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ