5.6.2013 16:34

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στον Πειραιά για τα δεδουλευμένα των πληρωμάτων

Ένταση επικρατεί κατά διαστήματα στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σωματείων-Λιμενικού-πλοιοκτητών για την καταβολή των δεδουλευμένων στα πληρώματα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία της ΠΝΟ πραγματοποιούν από το πρωί συνδικαλιστική παρέμβαση σε πλοία της ακτοπλοΐας, ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα.

Ακινητοποιημένο παραμένει το «Βιτσέντζος Κορνάρος», καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις μεταξύ μελών της ΠΝΟ, αξιωματικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και στελεχών της πλοιοκτήτριας εταιρείας, προκειμένου να βρεθεί μία λύση.

Έξω από το πλοίο υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα και φορτηγά και εκατοντάδες άτομα, που περιμένουν να επιβιβαστούν.

Επίσης, ναυτεργάτες δεν επιτρέπουν τον απόπλου του «Αγ.Γεώργιος» για Σίφνο, Σέριφο, Μήλο. Έξω από το πλοίο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες Ι.Χ., φορτηγά και εκατοντάδες επιβάτες.

Οι ναυτεργάτες βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης συγκεντρωμένοι σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, μπλοκάροντας τον απόπλου πλοίων. Ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Η ΠΝΟ είχε δώσει προθεσμία ώς σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις στα πλοία των εταιρειών που δεν καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

«Οι ναυτεργάτες δουλεύουν απλήρωτοι επτά μήνες. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν το χρόνο που τους είχαμε προειδοποιήσει για να μη γίνει αναστάτωση στα δρομολόγια των πλοίων» είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος.

* Λίγο μετά τις 9 το πρωί αναχώρησαν δύο ιπτάμενα δελφίνια από τον Πειραιά προς τον Αργοσαρωνικό, καθώς οι ναυτεργάτες ενημερώθηκαν εγγράφως από εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας ότι έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους μέχρι και τον Φεβρουάριο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ