1.4.2016 18:04

Συνεχίζονται οι «αποδράσεις» από το Hotspot της Χίου

ΑΚΟΜΗ 300 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ ΤΟ TERAJET

Σκηνικό διάλυσης του Κέντρου κράτησης της Χίου επικρατεί από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τώρα με τις αρχές να είναι σε ρόλο παρατηρητή αφού αδυνατούν να επέμβουν.

Το παράδειγμα των 500 ατόμων που «δραπέτευσαν» νωρίς το μεσημέρι από το πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός ακολούθησαν ακόμη 300 άτομα που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politischios.gr κατευθύνονται προς το λιμάνι.

Η πληροφορία ότι το πλοίο «TeraJet» που βρίσκεται στη Μυτιλήνη θα δέσει στη Χίο, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται (η άφιξή του αναμένεται στις 21:00) χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα θα επιβιβάσει, κάτω από ποιο καθεστώς, καθώς και ποιο θα είναι το τελικό λιμάνι προορισμού.

Όλα αυτά την ώρα που από τις 6 το απόγευμα ο Δήμος Χίου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή κατοίκων των Καμποχώρων αλλά και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ