13.8.2016 15:48

Συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών στα νησιά: 147 έφτασαν το πρωί της Παρασκευής

Σε κατάσταση ασφυξίας Χίος, Μυτιλήνη και Σάμος - Ο συνολικός αριθμός τους ξεπερνά τους 10.300

Παραμένουν αυξημένες οι ροές προσφύγων και μεταναστών μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Όπως ανακοίνωσε το συντονιστικό της κυβέρνησης στον τελευταίο απολογισμό, το πρωί της Παρασκευής, σε Μυτιλήνη, Χίο και Κάλυμνο έφτασαν 137 από τους 147 νέους μετανάστες και πρόσφυγες που καταμετρήθηκαν.
Ειδικά στα δύο πρώτα νησιά, τη Μυτιλήνη και τη Χίο, η κατάσταση είναι πλέον ασφυκτική καθώς ο αριθμός των μεταναστών που ζουν στις υπάρχουσες δομές έχει ξεπεράσει κατά πολύ την χωρητικότητα. Συγκεκριμένα στα κέντρα φιλοξενίας στη Χίο διαμένει τριπλάσιος αριθμός απο το προβλεπόμενο (3.021 αντί για 1.100) ενώ στη Μυτιλήνη ενώ η χωρητικότητα είναι για 3.500 ανθρώπους στις δομές ζουν πάνω από 4.200.
Συνολικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω, Κάλυμνο, Μεγίστη και Ρόδο) το πρωί της Παρασκευής καταμετρήθηκαν 10.319 μετανάστες και πρόσφυγες, αριθμός που καθημερινά αυξάνεται έστω και με αργούς ρυθμούς.
Σε επίπεδο επικράτειας, τέλος, ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που ζουν σε δομές ανέρχεται σε 57.178.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ