13.5.2016 12:09

Συνδέθηκε με τον δρόμο η πολύπαθη γέφυρα του Παντουκειούς [ΦΩΤΟ]

ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 70% ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ

Στην κυκλοφορία για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια εργασιών δόθηκε η πολύπαθη γέφυρα του Παντουκειούς με την ΤΕΧΝΕΤ να επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της, ολοκληρώνοντας ένα έργο που στο παρελθόν κόστισε πολλά χρήματα χωρίς αντίκρισμα.

Η εταιρία μέσα σε ένα μήνα, ολοκλήρωσε το 70% των εργασιών δίνοντας το πρωί της Παρασκευής για πρώτη φορά τη γέφυρα στην κυκλοφορία.

Η όψη της περιοχής έχει αλλάξει ριζικά, με τον δρόμο να καθίσταται πλέον πιο ασφαλής για τους διερχόμενους οδηγούς ενώ επιλύεται κι ένα σημαντικό πρόβλημα αυτό της απρόσκοπτης διέλευσης βαρέων οχημάτων κάτι που ήταν αδύνατο από το παλιό γεφύρι του Παντουκειούς ιδιαίτερα σε περίπτωση συνύπαρξης με άλλα Ι.Χ. οχήματα.

Τα προβλήματα

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του νέου εργολάβου η εταιρία δεν έχει πληρωθεί μέχρι στιγμής, αφού δεν υπάρχουν ανακεφαλαιοποιητικοί πίνακες του έργου, κάτι που ίσως καταστεί εφικτό σύντομα. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός ότι η ΤΕΧΝΕΤ πραγματοποίησε επιπλέον εργασίες από αυτές που προβλέπονταν στη μελέτη χωρίς να ζητήσει επιπλέον πληρωμή γι αυτές.

Το πιο σημαντικό όμως πρόβλημα έχει να κάνει με τον ΟΤΕ αφού παρά τις συνεχείς εκκλήσεις να απομακρύνει τα δίκτυά του και στη συνέχεια να τα τοποθετήσει ξανά, δεν έχει ανταποκριθεί με αποτέλεσμα κι αυτές τις εργασίες να τις επωμιστεί η εταιρία με το αντίστοιχο κόστος.

«Ζητάμε εδώ και καιρό να έρθει ο ΟΤΕ και να προχωρήσει στα έργα που προβλέπονται στην περιοχή. Όμως δεν υπάρχει δυστυχώς καμία ανταπόκριση με αποτέλεσμα η συνέχεια των εργασιών να μην είναι εφικτή», ανέφερε στον «π» ο κ. Ζαννάρας.

Τέλος σημαντικό εμπόδιο αποτελεί το γεγονός της ανυπαρξίας εκρηκτικών στο νησί με αποτέλεσμα οι εργασίες ανατίναξης του βουνού να έχουν "παγώσει" μέχρι να δοθεί λύση από το Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν αυτά τα δύο προβλήματα επιλυθούν άμεσα τότε το αργότερο μέχρι τέλος Ιουνίου το έργο, μετά από καθυστέρηση 3 ετών, θα έχει παραδοθεί στους κατοίκους της περιοχής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ