21.3.2020 10:04

Συνετίζονται οι Χιώτες της Αττικής και παραμένουν Αθήνα

Μόλις 90 επιβάτες από τον Πειραιά μετέφερε στη Χίο το «Νήσος Σάμος» στο πρώτο δρομολόγιο μετά τα περιοριστικά μέτρα για τα νησιά

Οι εκκλήσεις της κυβέρνησης για παραμονή στην Αθήνα όσων Χιωτών διαμένουν μόνιμα εκεί, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού, φαίνεται ότι τελικά έγιναν έπιασαν τόπο.

Αυτό τουλάχιστον αποτυπώνεται στα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου όπου την τελευταία εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου, η ακτοπλοϊκή κίνηση εμφανίζει πτώση της τάξεως του -64,92%. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έναντι του αντίστοιχου του 2019 έφθασαν 975 άτομα έναντι 2.173 ενώ έφυγαν 678 άτομα έναντι 1.933.

Μετά την ανακοίνωση των μέτρων, το πλοίο «Νήσος Σάμος» που έφθασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο νησί προερχόμενο από το λιμάνι του Πειραιά, αποβίβασε 90 επιβάτες, 19 Ι.Χ. οχήματα, 46 φορτηγά και 2 δίκυκλα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ