6.6.2013 11:54

Στριμώχνουν τον Δήμο για τη διαφήμιση της ανακύκλωσης

ΤΟΝ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΟ FOCUS STUDIO ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Δε φαίνεται να έχουν τέλος οι καταγγελίες που αφορούν τη Δημοτική Αρχή και τους χειρισμούς της για την Ανακύκλωση. Αυτή τη φορά αφορούν το κομμάτι της διαφημιστικής προβολής της δράσης, και έρχονται από μια Χιώτικη εταιρεία, το focus studio.
Με ανοιχτή επιστολή προς το Δήμο Χίου, η εταιρεία ζητά να μάθει τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε η δαπάνη 8.000 ευρώ για μια παραγωγή, δίνοντας τα μάλιστα σε μια εταιρεία εκτός Χίου και αποδεικνύοντας το πόσο ενεργά συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

 

Η επιστολή

«Με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου ενέκρινε και ανάθεσε την υλοποίηση διαφημιστικού μηνύματος με θέμα την ανακύκλωση ,συνολικού κόστους 8.000 ευρώ, σε διαφημιστική εταιρία των Αθηνών  με την επωνυμία ΠΑΝΟΝΙΔΗΣ ΓΡ. ΛΕΟΝΙΔΑΣ
      Ως επαγγελματίες του χώρου και ιδιοκτήτες της εταιρίας Focus Studio, που ειδικεύεται εκτός των άλλων και στην επεξεργασία ήχου και εικόνας με πλήθος διαφημιστικών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών )για τοπικές και μη επιχειρήσεις και οργανισμούς, ρωτώ δημόσια τον Δήμαρχο Χίου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου   τα εξής:
      1)Πριν την ανάθεση του παραπάνω έργου στην εταιρία  έγινε κάποια έρευνα στην τοπική αγορά προσεγγίζοντας τοπικές επιχειρήσεις του είδους;
      2)Με ποια συλλογιστική επιλέχτηκε η προαναφερόμενη εταιρία και εγκρίθηκε η δαπάνη των 8.000 ευρώ για ένα αποτέλεσμα που σύμφωνα με την εμπειρία μας στο αντικείμενο κρίνουμε ότι υστερεί τόσο αισθητικά όσο και τεχνικά και  δεν ανταποκρίνεται  ούτε κατά το ήμισυ στο δαπανηθέν ποσό.
    Μετά από την απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Χίου τίθεται έντονα  το ζήτημα της  έμπρακτης στήριξης από τον Δήμο Χίου των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που «λιμοκτονούν» και  κλείνουν.
      Η προβολή των δράσεων ανακύκλωσης είναι συνολικού προϋπολογισμού 15.000 ευρώ με το κομμάτι του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού μηνύματος να έχει ήδη κοστίσει 8.000 ευρώ. Υπολείπονται 7.000 ευρώ   με τα οποία πρέπει να γίνουν τα παρακάτω:
    α) προβολή των μηνυμάτων στα Μ.Μ.Ε
    β) οργάνωση τελετής έναρξης για την παρουσίαση του προγράμματος ανακύκλωσης
    γ)ομιλίες
   δ)θεατρικές παραστάσεις
   ε)μουσικές εκδηλώσει;»
αναφέρουν στην επιστολή τους οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Γ. Παυλιδάκης και Α. Απέσσος.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ