23.1.2016 14:53

Στους δρόμους οι Χιώτες κτηνοτρόφοι

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΡΑΔΕΣ

Τον δρόμο των κινητοποιήσεων παίρνουν οι Χιώτες Κτηνοτρόφοι που με απόφαση του συλλόγου τους, την ερχόμενη Τετάρτη στις 9 το πρωί, διοργανώνουν κινητοποίηση με σημείο συγκέντρωσης τον περιφερειακό δρόμο της πόλης, στο ύψος του Καστρομηνά.

Σύμφωνα τον πρόεδρος των κτηνοτρόφων Γ. Γεωργούλη, έχει αποφασιστεί ο αποκλεισμός του κέντρου με αγροτικά οχήματα.

«Με τα αυτοκίνητά μας θα ξεκινήσουμε από τον Καστρομηνά και θα καταλήξουμε στην Περιφέρεια. Αν η κυβέρνηση δεν πάρει το νομοσχέδιο πίσω, τότε θα κατεβάσουμε και τις κατσίκες μέσα στον Δημοτικό Κήπο, θα τις αφήσουμε και θα σηκωθούμε να φύγουμε», ανέφερε στον «π» ο κ. Γεωργούλης.

Τα αιτήματα

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων η συγκεκριμένη κινητοποίηση έρχεται ως συνέχεια του νομοσχεδίου που τσακίζει αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες.

«Η παράλογη φορολόγηση, το γεγονός ότι «πέταξαν» όλο το Βόρειο Αιγαίο εκτός επιδοτήσεων αλλά και η μη πληρωμή των προγραμμάτων για νέους αγρότες αποτελούν για εμάς την κύρια αιτία των κινητοποιήσεών μας», κατέληξε ο Ν. Γεωργούλης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ