21.8.2016 19:14

Στον Εισαγγελέα ο 43χρονος, φερόμενος διακινητής μεταναστών

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΧΙΟΥ

Στα ίχνη κυκλώματος που φαίνεται ότι μετέφερε απεγνωσμένους πρόσφυγες και μετανάστες από τη Χίο στον Πειραιά βρίσκεται το Λιμεναρχείο Χίου μετά την εύρεση νταλίκας στο λιμένα των Μεστών στην οποία επέβαιναν 26 μετανάστες και που κατά δήλωσή τους είχαν πληρώσει διάφορα χρηματικά ποσά για την παράνομη μεταφορά τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του αρχηγείου του Λιμενικού έχει συλληφθεί ήδη ένας 43χρονος Αλβανός, ο οποίος υποδείχθηκε από τους μετανάστες ως το άτομο που τους υπέδειξε την νταλίκα στην οποία έπρεπε να κρυφτούν. Ο 43χρονος που επέβαινε στο πλοίο «Νήσος Σάμος» με προορισμό τον Πειραιά, συνελήφθη από το Λιμεναρχείο του Πειραιά μετά την αποβίβασή του έπειτα από κατεπείγον σήμα του Λιμεναρχείου Χίου, έχοντας στην κατοχή του το ποσό των 4.250 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές προσπαθούν να δέσουν την υπόθεση, αναζητώντας στοιχεία και για τον ιδιοκτήτη της νταλίκας ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου προσήχθη στο Λιμεναρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, η τύχη του ιδιοκτήτη της νταλίκας θα αποφασιστεί έπειτα από την παρουσία του ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας.

«Η υπόθεση έχει ακόμα αρκετό ψωμί. Έχουμε πολλά σενάρια ανοιχτά και αναζητούμε ακόμα και παραμικρό ενδεχόμενο», ανέφερε στον «π» υψηλόβαθμο στέλεχος του Λιμεναρχείου Χίου κάνοντας λόγο για σοβαρή υπόθεση με εμπλεκόμενους πέρα του ενός ατόμου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ