3.6.2013 15:57

Στον αέρα η στέγη του ΚΕΘΕΑ

- ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Στο κενό έπεσε η πρόσφατη μεσολάβηση του Κ. Γανιάρη να παραδοθεί αίθουσα της Ε.Μ. Χίου για δημιουργία στέγης ΚΕΘΕΑ στο νησί μιας και η Ένωση παρά τις αρχικές της διαβεβαιώσεις πήρε πίσω την πρόθεσή της, κυριολεκτικά στο παρά 5, με την αιτιολογία ότι τον χώρο διεκδικεί και η Α.Ε.Ν. Μηχανικών που θέλει να μετατρέψει την αίθουσα σε διδακτήριο.

«Μη γυρίζετε την πλάτη στο πρόβλημα»

Όπως καταγγέλλουν στον «π» οι γονείς των παιδιών που είναι ενταγμένα σε αντίστοιχο πρόγραμμα τον τελευταίο χρόνο παρατηρούν ως αμέτοχοι θεατές τη στασιμότητα και την ανασταλτικότατα των φορέων της Χίου να δημιουργήσουν κοινωνικές δομές που θα θωρακίσουν τη νέα γενιά του τόπου από τη σύγχρονη μάστιγα.

«Οι προσπάθειες του τελευταίου χρόνου τινάζονται στον αέρα. Εμείς κουβαλάμε το δικό μας φορτίο. Δίνουμε έναν αγώνα προκειμένου τα παιδιά μας που έκαναν το λάθος και έμπλεξαν με τα ναρκωτικά, να ορθοποδήσουν και να κάνουν το επόμενο βήμα.
Μας είχαν δώσει το πράσινο φως για την αίθουσα. Έτσι ήρθε μηχανικός του ΚΕΘΕΑ για να εποπτεύσει το χώρο και να βγάλει κοστολόγιο. Όμως τελικά μας ειδοποίησαν ότι η Ένωση πήρε πίσω αυτή την απόφαση»
, ανέφεραν οι ίδιοι στον «π».

Το μοναδικό δεδομένο πάντως είναι το γεγονός ότι αν μέχρι τον Σεπτέμβρη δεν δημιουργηθεί η δομή στη Χίο τότε τα δύο άτομα του Κέντρου που μας αντιστοιχούν θα πάνε σε άλλο νησί και η ελπίδα για απεξάρτηση θα έχει ναυαγήσει οριστικά.

Ευθύνη των φορέων στην παρούσα φάση δεν είναι άλλη από τη συνεργασία προκειμένου το θεωρητικό ενδιαφέρον των τελευταίων δύο ετών να μετουσιωθεί σε πράξη.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ