5.9.2014 14:43

Στον αέρα γήπεδα, Ιωνικό και πρωταθλήματα

- ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Χωρίς άδεια λειτουργίας βρίσκονται όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού,  πλην του Κλειστού Γυμναστηρίου Χίου , αφού σε όλες τους η προσωρινή άδεια που είχαν εξασφαλίσει έληξε στις 31 Αυγούστου και δεν έχουν γίνει ενέργειες για την ανανέωσή τους.

Τα πρωταθλήματα κι όλες οι διοργανώσεις είναι κυριολεκτικά στον αέρα αφού υπόκεινται στην ευχέρεια των αστυνομικών αρχών η αποτροπή ή μη της διενέργειας  των αγώνων, με αυτό συνεπάγεται για τις προετοιμασίες που έχουν κάνει όλες οι ομάδες.

Αυθαίρετα

Τα γήπεδα αλλά και το Ιωνικό Κολυμβητήριο λειτουργούν χωρίς άδεια από τις 31 Αυγούστου κι κ έκτοτε δε φαίνεται να έχει γίνει κάποια ενέργεια από τη Δημοτική Αρχή ή από τις ομάδες που έχουν υπό την εποπτεία τους τα γήπεδα για την εξασφάλιση της απαιτούμενης άδειας.

Ήδη θα έπρεπε από τον Δήμο Χίου να έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία για την αδειοδότηση των γηπέδων και των  αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου τα τοπικά πρωταθλήματα αρχίζουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Έτσι, προφανώς χωρίς άδεια θα τελούν όλοι οι αγωνιστικοί χώροι ενώ εάν  διεξάγονται αγώνες θα γίνονται με την ανοχή όλων ή εφόσον εφαρμοστεί η απόφαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου με την ευθύ η αποκλειστικά των σωματείων διοργανωτών.

Στην ΚΕΔΕ

Παράταση της προθεσμίας διεκπεραίωσης των διαδικασιών για την αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων των δήμων, μέχρι τις 31 Μαΐου 2015, ζητεί από τον υπουργό Εσωτερικών η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) 

Από την ΚΕΔΕ επισημαίνεται πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων, στη μεγάλη τους πλειοψηφία παραδόθηκαν σε αυτούς από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή τον ΟΣΚ, ενώ οι φορείς αυτοί κατασκεύασαν τις εγκαταστάσεις χωρίς οικοδομικές άδειες, με τεχνικές προδιαγραφές που οι ίδιοι συνέταξαν και ενέκριναν. Αυτές τις τεχνικές προδιαγραφές που το ίδιο το κράτος εφάρμοσε, σήμερα τις κρίνει πλέον ως ανεπαρκείς και καλεί τους δήμους της χώρας να τις προσαρμόσουν με δικά τους έξοδα, προκειμένου να εξυπηρετείται το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην άθληση. 
Τέλος, η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι τα αθλητικά σωματεία απαιτείται να έχουν την παραχώρηση των γηπέδων πριν το τέλος Αυγούστου, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, αλλά όταν αυτή η παραχώρηση γίνει χωρίς την απαιτούμενη άδεια συνεπάγεται φυλάκιση και εξοντωτικό πρόστιμό, ευθύνη που κανένας υπηρεσιακός ή αιρετός δεν μπορεί να αναλάβει.

Κλείνουν όλοι οι χώροι

Ανακοίνωση για το θέμα που αποκάλυψε ο "π" εξέδωσε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου που επισημαίνει:

"Με βάσει το έγγραφο 64377/5-9-2014 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου σας γνωρίζουμε ότι αναστέλλεται η λειτουργία των αθλητικών χώρων ευθύνης του ΝΠΔΔ δηλαδή του Δημοτικού Σταδίου Χίου (ανοικτό), Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου, Γήπεδο Καρδαμύλων, Γήπεδο Συκιάδας-Λαγκάδας, Γήπεδο Νενήτων έως ότου διευθετηθούν από την αρμόδια Επιτροπή και τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης , οι διαδικασίες αδειοδότησης των παραπάνω χώρων".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ