6.8.2013 12:11

Στις Οινούσσες τα γυρίσματα του «Greek Seadogs»

Ντοκιμαντέρ Αυστραλιανού τηλεοπτικού δικτύου αφιερωμένο στους καπετάνιους και στους ναυτικούς του νησιού των εφοπλιστών

Στην Ελλάδα βρίσκεται αυστραλιανό συνεργείο για τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ για την ελληνική Ναυτιλία, και γενικότερα τη σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα.
Αυτή την εβδομάδα, τα μέλη του συνεργείου βρέθηκαν στις Οινούσσες, ένα από τα νησιά που θα παρουσιάζονται στο έξι επεισοδίων ντοκιμαντέρ με θέμα την ελληνική Ναυτιλία, αλλά και γενικότερα τη σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα.

Η εκπομπή θα έχει τίτλο “Greek Seadogs” (Έλληνες Θαλασσόλυκοι) και έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και προβλέπεται να μεταδοθεί σε συνδρομητικά κανάλια και τηλεοπτικά δίκτυα Αυστραλίας, ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασίλειου, Καναδά κ.α.
Ο δήμαρχος Οινουσσών Ευάγγελος Ηλ. Αγγελάκος συνέδραμε τα μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου στo εγχείρημά τους να αναδείξουν τη μοναδική ναυτική παράδοση του νησιού.

Η ιδέα για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ ανήκει στον Αυστραλό επιχειρηματία Πίτερ Πεντζ, ο οποίος περνάει όλα τα καλοκαίρια του στα ελληνικά νησιά, δηλώνει ερωτευμένος με το γαλάζιο του Αιγαίου, αλλά κυρίως θαυμάζει τη ναυτοσύνη των Ελλήνων. Τόσο πολύ που αποφάσισε να γυρίσει το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους καπετάνιους, τους ναυτικούς και τους ψαράδες της Ελλάδας.

Ο δηλωμένος φιλέλληνας γνωρίζει πολύ καλά την Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται ανελλιπώς κάθε χρόνο εδώ και τρεις δεκαετίες. Πριν από επτά χρόνια μάλιστα πραγματοποίησε το μεγάλο του όνειρο, να αγοράσει ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και να «οργώσει» τις ελληνικές θάλασσες.

Παρουσιαστής των επεισοδίων του ντοκιμαντέρ «Greek Seadogs» θα είναι ο ομογενής ηθοποιός Τζορτζ Χουβαρδάς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ