20.3.2015 13:00

Στην «ΠΡΟΤΑΣΗ 2015» ο Δήμος Χίου

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Στην φετινή εμπορική έκθεση “Πρόταση 2015” συμμετέχει ο Δήμος Χίου που επιθυμεί μέσω της παρουσίας του να αφυπνίσει και ενεργοποιήσει τους Δημότες και ιδιαίτερα τους νεότερους σε ηλικία, σε θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Ο Δήμος Χίου θέλοντας να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, διοργανώνει εντός του περιπτέρου του μια σειρά δράσεων που σκοπό έχουν να αναπτύξουν τις καλές πρακτικές διαχείρισης των απορριμμάτων και να ευαισθητοποιήσουν στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης για μια καθαρή πόλη.

Με την πολύτιμη βοήθεια της κ. Σοφίας Τάζογλου, διοργανώτριας περιβαλλοντικών σεμιναρίων, θα παρουσιαστεί η κατασκευή ενός αυτοσχέδιου κομποστοποιητή με υλικά προσβάσιμα σε όλους, δίνοντάς μας την ευκαιρία να μειώσουμε τα απορρίμματά μας, παράγοντας ταυτόχρονα λίπασμα με φυσικό τρόπο. Επίσης, μέσω ενός παιχνιδιού, θα μάθουμε να επιλέγουμε τα σωστά υπολείμματα που πρέπει να ρίχνουμε στον κομποστοποιητή ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εντός του περιπτέρου θα προβάλλεται υλικό από τον μαθητικό φωτογραφικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες και είχε ως θέμα “Καθαρή Πόλη - Υπόθεση όλων μας” με την υποστήριξη των Τομέων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου. Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015, θα γίνει η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού. Τα βραβεία που θα απονεμηθούν είναι μια φωτογραφική μηχανή στον μαθητή με την πιο πρωτότυπη ιδέα και δημιουργικό μήνυμα, σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς και ένας κομποστοποιητής στο σχολείο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Τέλος, οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να ενημερωθούν για τους ορθούς τρόπους ανακύκλωσης και διαχείρισης των απορριμμάτων, μέσα από έντυπο υλικό που θα διανέμεται στον χώρο του περιπτέρου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ