29.7.2013 11:26

Στέγη Φιλοξενίας Χιωτών

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΞΕΝΩΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Σε αξιοποίηση ή απαλλαγή κάποιων από τα ακίνητα που έχει στην Αθήνα προχωράει ο δήμος Χίου, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και τις δυνατότητες που έχουν.

Προτεραιότητα δίνεται στο ξενοίκιαστο διαμέρισμα των 100 τετραγωνικών της οδού Βαλαωρίτου αρ.9 στο Κολωνάκι, όπου έως πρόσφατα χρησιμοποιούσε ως εργασιακό χώρο η κόρη του πρώην προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Η κτιριακή του κατάσταση είναι πολύ καλή και το Νομικό Πρόσωπο του δήμου προτίθεται να το αξιοποιήσει μετατρέποντας του σε Στέγη Φιλοξενίας Χιωτών ασθενών που θα  μεταβαίνουν στην Αθήνα για ιατρικές διαδικασίες. Η πρόταση του Βασίλη Μυριαγκού θα συζητηθεί στις 2 Αυγούστου και αναμένεται να εγκριθεί από το δημοτικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου υποστηρίζει ότι η μετατροπή του είναι εφικτή, αφού δεν θα απαιτηθούν πολλά έξοδα για την επισκευή και τον εξοπλισμό του χώρου.

Η Στέγη θα λειτουργεί με Εσωτερικό Κανονισμό τον οποίο θα πρέπει να τηρούν και να σέβονται απαρέγκλιτα οι εκάστοτε δικαιούχοι,  για να παραδοθεί σε άριστη κατάσταση και στις επόμενες γενιές, αφού η δημιουργία του θα έχει μακροπρόθεσμους και μακροχρόνιους στόχους.

Η δράση της θα είναι πιλοτική για ένα χρόνο και η συνέχιση της θα εξαρτηθεί από την πληρότητα των κλινών και τη δυνατότητα κάλυψης των πάγιων εξόδων λειτουργίας και συντήρησης.

Γκρέμισμα

Αντίθετα, το Νομικό Πρόσωπο προτίθεται να εκποιήσει και να παραχωρήσει στο Ελληνικό Δημόσιο ακίνητο που διαθέτει στην περιοχή του Βύρωνα. Το κτίριο είναι σε πολύ κακή κατάσταση, η Πολεοδομία των Αθηνών το έχει κυρήξει επικίνδυνο και ετοιμόρροπο και έχει ζητήσει από το δήμο Χίο και τους υπόλοιπους μεριδιούχους κληρονόμους να λάβουν τα μέτρα πρέπει για την προστασία του κόσμου.                         Το νομικό πρόσωπο με την έγκριση και  των υπόλοιπων δικαιούχων θα παραχωρήσει στο Ελληνικό Δημόσιο την υψηλή κυριότητα του χώρου με εντολή να το κατεδαφίσει ή να το επισκευάσει και να το αξιοποιήσει εντάσσοντας το στην κρατική περιουσία.

Ιδιωτικό ενδιαφέρον

Η δημοτική αρχή δεν απορρίπτει και συζητάει την προοπτική της πώλησης του σε ιδιώτες, αρκεί το ενδιαφέρον που θα επιδειχθεί να στηρίζεται στη λογική του ορισμού της τιμής  πώλησης με βάση την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

Μια προσφορά που κατατέθηκε απορρίφθηκε αφού ο επενδυτής που εκδήλωσε ενδιαφέρον ήθελε να το αγοράσει σε απαράδεκτα χαμηλό κόστος, σύμφωνα πάντα με το Β. Μυριαγκό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ