24.3.2015 17:35

«Σταγόνα αγάπης» στα Ψαρά

Αύριο Τετάρτη θα ξεκινήσει η δεύτερη Αποστολή του ΝΑΥΤΙΛΟΥ, «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο για το 2015 οποία θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τους «Γιατρούς του Κόσμου». 

Η αποστολή είναι κοινωνικού χαρακτήρα και έχει βασικό σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κράτος, τις αρχές της περιφέρειας αλλά και μεμονωμένους πολίτες, οργανισμούς και άλλους φορείς αλλά και να θυμίσει σε όλους τις ξεχασμένες γωνίες της πατρίδας μας.

Στα πλαίσια της Αποστολής θα προσφερθούν Δωρεάν Ιατρεία στους κατοίκους και παιδιά του νησιού από τους «Γιατρούς του Κόσμου» και θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες:

-          Παιδίατρος

-          Γενικός Χειρουργός

-          Καρδιολόγος

-          Δερματολόγος

-          Ορθοπεδικός

-          Οδοντίατρος  (προληπτικός έλεγχος όλων των παιδιών)

 

Η Αποστολή συμπεριλαμβάνει και προσφορά υλικών και εξοπλισμού όπως:

·         Φάρμακα, φαρμακευτικά υλικά και γραφική ύλη για το Αγροτικό Ιατρείο

·         Ηλεκτρονικός εξοπλισμός (ηλεκτρονικοί υπολογιστές/laptop, UPS, laser εκτυπωτές, scanner κλπ) για το Σχολείο του νησιού

·         Συσκευή τηλεόραση 40’, προτζεκτορά, φωτοτυπικό μηχάνημα και αναλώσιμα για της ανάγκες του Δημαρχείου

·         Ηλεκτροκαρδιογράφο για το Αγροτικό Ιατρείο του νησιού, σε είδική τιμή που επιτεύχθηκε από τους «Γιατρούς του Κόσμου» και εξοφλήθηκε από τα μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ».

Η αποστολή

Έξι (6) από τα σκάφη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 25 Μαρτίου από την Ανάβυσσο και το Λαύριο, και θα επιστρέψουν την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015. Την Αποστολή θα ακολουθήσουν δημοσιογράφοι, ικονολήπτες/ηχολήπτες  που θα καταγράψουν την δράση και τις ανάγκες των κατοίκων στα Ψαρά. 

Επιπρόσθετα θα γίνει καταγραφή και αναφορά στην όμορφη ακτογραμμή, στις παραλίες, τα ήθη και έθιμα του νησιού.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ