3.6.2013 17:32

Το σώνει στο παρα πέντε….

- ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗ ΧΙΟ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ 80 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Στοίχημα και πρόκληση αποτελεί η φετινή οργάνωση του Αγροτουρισμού για την ΠΕ. Χίου αφενώς  λόγω των ισχνών οικονομικών, αφετέρου λόγω του ότι θα κληθεί να οργανωθεί στο παρά πέντε και χωρίς την εμπειρία της επί χρόνια υπέυθυνης Έφης Λυπαρή. Η Περιφέρεια συνειδητοποίησε τις επιπτώσεις που θα είχε στο προφίλ του νησιού η ακύρωση του Αγροτουρισμού και έτσι, μετά φόβου Θεού θα προσπαθήσει να περισώσει ότι μπορεί.

Φυσικά υπό αυτές τις συνθήκες και κάτω από την πίεση που υπάρχει, οι ερασιτεχνισμοί ελλοχεύουν και το τελικό αποτέλεσμα θα κρίνει από μόνο του του

Τα οικονομικά

Τα οικονομικά στοιχεία της Περιφερειακής Ενότητας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελιγμών. Χαρακτηριστικό είναι πως πριν από μερικές μέρες  ψιθυρίζονταν ακόμη και η πιθανότητα ματαίωσης της Γιορτής Αγροτουρισμού.

Με βάση τα παραπάνω ο προϋπολογισμός της Γιορτής Αγροτουρισμού θα είναι μαζεμένος  (περίπου 30.000 ευρώ) και θα διατεθούν στη γιορτή που πιθανά να διαρκέσει πέντε μέρες κι όχι επτά.

Τα οργανωτικά

Ο Αγροτουρισμός θα διοργανωθεί χωρίς την επίβλεψη της Έφης Λπυαρή (συνταξιοδοτείται) γεγονός που προκαλεί προβληματισμό. Η προϊσταμένη επί χρόνια είχε αναλάβει το στήσιμο της έκθεσης από τα γεννοφάσκια της μέχρι την καθιέρωση της.

Δυο μήνες πριν τον Αύγουστο κι ήδη υπάρχει σημαντική καθυστέρηση σε ότι αφορά την οργάνωση της έκθεσης. Οι περισσότερες εταιρείες κλείνουν τον Αύγουστο, άλλες έχουν κάνει  ήδη τον προγραμματισμό τους με βάση τα στοιχεία που γνώριζαν και όλα μάλλον δείχνουν πως από συμμετοχές θα είμαστε... εμείς κι εμείς.

Κι άλλη σύσκεψη

Σε νέα σύσκεψη που θα γίνει γι αυτό το θέμα ο Κ. Γανιάρης θα κληθεί να επιλέξει το πρόσωπο το οποίο θα έχει το γενικό πρόσταγμα για τη διοργάνωση κι αυτή η επιλογή αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Νάσος κρατά το μαχαίρι και το πεπόνι!

Την ώρα που εμείς ακόμη ψαχνόμαστε, στη γειτονική Λέσβο, υπό τις ευλογίες Γιακαλή και Περιφέρειας,  έχουν αναλάβει επαγγελματίες τη διοργάνωση της 1ης Εμπορικής - Τουριστικής & Πολιτιστικής Έκθεσης στη μαρίνα Μυτιλήνης από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου, με συμμετοχή περισσοτέρων των 80 επιχειρήσεων και φορέων από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός της Τουρκίας, η TÜRSAB, θα έχει περίπτερο στην εκδήλωση, ενώ από τα 90 περίπτερα, 30 θα φιλοξενήσουν τουρκικές επιχειρήσεις και άλλα 25 επιχειρήσεις από τη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα. Τα υπόλοιπα περίπτερα θα στεγάσουν επιχειρήσεις από τη Λέσβο και νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ονόματα γνωστών καλλιτεχνών, αλλά και συγκροτημάτων, πλαισιώνουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Η Γλυκερία, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, καθώς και τα συγκροτήματα «Ιμάμ Μπαϊλντί» και «Café Aman İstanbul» θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στη Μυτιλήνη. Ακόμα θα συμμετάσχουν 40 χορευτικοί σύλλογοι, έξι χορωδίες και έξι μουσικά support groups.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ