10.2.2021 15:59

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης Χίου

Με στόχο την ψυχοκοινωνική υγεία εν μέσω πανδημίας

Το δεύτερο κύμα Πανδημίας δημιούργησε συνθήκες που δεν βοηθούν την ψυχική υγεία των πολιτών. Έτσι το κέντρο πρόληψης Χίου διοργανώνει τρεις κύκλους αυτόνομων συζητήσεων που απευθύνεται σε ενήλικες.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν:

-Τετάρτη 17/2, 6.30μμ : «Σχέσεις και επικοινωνία μες στην οικογένεια: τι μας δυσκολεύει, τι μας βοηθά;»

-Τετάρτη 24/2, 6.30μμ : «Όταν οι σχέσεις στην οικογένεια οδηγούνται σε σύγκρουση: πώς επιταχύνουμε την επίλυσή της;»

-Τετάρτη 3/3, 6.30μμ: «Πώς χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα και πώς προλαμβάνουμε την ανάπτυξη γενικότερων εξαρτητικών συμπεριφορών;»

Η υπεύθυνη του κέντρου πρόληψης Μαρίνα Κυριάκου θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για αυτή την προσπάθεια. Η συγκεκριμένη δράση έχει στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να ξεπεράσουν φόβους και δυσκολίες αυτής της περιόδου.

Ενήλικες που ενδιαφέρονται για ζητήματα οικογένειας καθώς έχει αυξηθεί η οικογενειακή βία αλλά και γενικότερα για θέματα ανθρώπινων σχέσεων μπορούν να λάβουν μέρος. Επίσης θα συζητηθούν θέματα εξαρτήσεων που σημειώνουν σύμφωνα με γενικά στοιχεία και μια αύξηση το τελευταίο διάστημα.

«Θέλουμε να δώσουμε τον χώρο και τον χρόνο σε ανθρώπους να τα κουβεντιάσουμε, να δούμε πως μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμα και ένα μέρος του εαυτού μας που δεν έχει πληγεί συναισθηματικά από τις δύσκολες συνθήκες» ανέφερε η κ. Κυριάκου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ