16.6.2014 10:47

Προσπερνούν τη Χίο και πάνε... Μύκονο

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ERTURK ΚΑΙ SKY EXPRESS ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗ ΧΙΟ... ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Τις δυνάμεις τους για τη μεταφορά των Τούρκων τουριστών από τη γείτονα χώρα στη Μύκονο ενώνουν η τουρκικών συμφερόντων εταιρία Erturk και η Κρητική αεροπορική εταιρία Sky Express.

Με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η Erturk Lines ανακοίνωσε την πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων τσάρτερ από το αεροδρόμιο της Χίου στη Μύκονο στα πλαίσια οργανωμένου πακέτου εκδρομών.

Οι Τούρκοι τουρίστες θα έρχονται από τη Σμύρνη στον Τσεσμέ, από εκεί θα ταξιδεύουν στη Χίο με το καταμαράν της εταιρίας και έπειτα από τον τελωνειακό έλεγχο θα μεταφέρονται στο αεροδρόμιο όπου με απευθείας πτήση θα μεταφέρονται στη Μύκονο.

Η αιτία που γίνεται ο συγκεκριμένος συνδυασμός νησιών είναι ότι στη Μύκονο δεν ισχύει η ρύθμιση για χορήγηση βίζας 48ωρών για όσους κατέχουν πράσινα διαβατήρια, οπότε θα πρέπει πρώτα να περάσουν τον τελωνειακό έλεγχο σε κάποιο από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου ισχύουν οι ειδικές διατάξεις κι έπειτα να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο νησί.

Η πτήση

Η συγκεκριμένη πάντως εξέλιξη μάλλον ευνοεί περισσότερο τη Μύκονο και ελάχιστα τη Χίο. Αν τελικά όλα ευοδωθούν, το νησί μας θα καταστεί πλέον δεύτερη ή και Τρίτη επιλογή αφού το τουριστικό ρεύμα που διαμορφώνουν οι Τούρκοι πράκτορες σπρώχνει τους γείτονες σε πολυδιαφημιζόμενα νησιά των Κυκλάδων μιας και η ζήτηση στην Τουρκία για τη Μύκονο παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση.

Οι πτήσεις που σύμφωνα με την εταιρεία θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και Κυριακή και ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου ATR 42.

Χαρακτηριστικό είναι για φέτος οι τουρκικές low cost εταιρίες Borajet και Atlasjet παρέχουν τη δυνατότητα 3ημερης διαμονής στο νησί των ανέμων με 12 εβδομαδιαίες πτήσεις από την Τουρκία. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ