23.3.2015 10:48

Το πρόγραμμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Πλούσιο σε εκδηλώσεις θα είναι το πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και στη Χίο. Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη και θα κορυφωθούν στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

 

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

 

Ώρα 12:00 ΟΜΙΛΙΕΣ στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου για τη σημασία της Επετείου και σημαιοστολισμός των σχολείων.

 

Ώρα 13:00    ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ των μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων και Οδηγών στον ανδριάντα του Μητροπολίτου Πλάτωνα, των μαθητών και μαθητριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Σπουδαστών στον ανδριάντα του Κανάρη, καθώς και σημαιοστολισμός των χώρων κατάθεσης.

Ώρα 19:00 ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας της πόλης Χίου.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις:

ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης, μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. & Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης & 25ης Μαρτίου.

ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ των ναυλοχούντων πλοίων κατά την 25η Μαρτίου, με φροντίδα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου.

 

 

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

 

Ώρα 7:00 ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια.

 

Ώρα 7:00 ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΤΩΝ  ΠΕΣΟΝΤΩΝ με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και στρατιωτικού τιμητικού αποσπάσματος.

 

Ώρα 11:00 ΤΕΛΕΣΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών  κ. Μ ά ρ κ ο υ. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Ειρήνη Χούλη, Καθηγήτρια Φιλόλογο, Υποδιευθύντρια 4ου Γυμνασίου Χίου.

 

Ώρα 11:45 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο των Πεσόντων.

 

Ώρα 12:00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ της Φιλαρμονικής του Δήμου, των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, παλαιών Πολεμιστών, των μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των Οδηγών και Προσκόπων, τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ.

 

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει δεξίωση από το Δήμο Χίου στο Δημαρχιακό  Μέγαρο για τις Αρχές και το κοινό.

 

Ώρα 17:00 ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας της πόλης της Χίου.

 

Ώρα 17:30 ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ Ιεράς Εικόνος Παναγίας Ευαγγελιστρίας της πόλης Χίου.

 

Ώρα 18:15 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και στρατιωτικού αποσπάσματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ