21.3.2015 16:04

Ποτέ την Κυριακή [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ

To διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών και στελέχη του ΠΑΜΕ σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα,  δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί το Σαββάτο  στο 7ο δημοτικό σχολείο του Αγ. Θωμά, το πρώτο υποχρεωτικό  ενημερωτικό  σεμινάριο των δασκάλων  που υπηρετούν με συμβάσεις ΕΣΠΑ στα Σχολεία Παράλληλης στήριξης, το οποίο είναι προγραμματισμένο να  πραγματοποιείται  τα Σαββατοκύριακα.

Στο κενό

Το διοικητικό συμβούλιο  παρέμεινε  πολλές ώρες στο σχολείο, αφού μετά την πρώτη ακύρωση της διαδικασίας στις 08:00, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έδωσε εντολή να επαναληφθεί στις 11:00.                    

Η  προσπάθεια έπεσε και πάλι στο κενό, παρά την επέμβαση της αστυνομίας  μετά από κλήση της διδάσκουσας  Βασιλικής Βέλκου . Οι περισσότεροι από τους  14 επιμορφούμενους που  έδωσαν το παρόν δήλωσαν στον σχολικό σύμβουλο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, συντονιστή  και διδάσκοντα του προγράμματος  Γιώργο Καψάλη,  ότι στηρίξουν την απόφαση της ΔΟΕ και απέχουν από τη διαδικασία.                                                                                    

 Εργασιακά δικαιώματα

«Μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η  ΔΟΕ μπαίνει μπροστά σε Πανελλαδικό επίπεδο  για να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα των συμβασιούχων  δασκάλων»,  δήλωσαν  οι Γιώργος Αμπαζή και  Μάρκος Σκούφαλος.                                                                  

«Καταπατούνται βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα των δασκάλων τετράμηνης εργασίας με συμβάσεις ΕΣΠΑ. Η υπηρεσία για να  χρησιμοποιήσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ τους υποχρεώνει να δουλέψουν δύο Σαββατοκύριακα συνεχόμενα, για να επιμορφωθούν. Είμαστε υπέρ της επιμόρφωσης, όπου ο δάσκαλος θα μπορεί να έχει επαφή με τις σύγχρονες παιδαγωγικές σκέψεις. Όμως πρέπει να γίνονται σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Δεν μπορεί να χρηματοδοτείται όλη η διαδικασία του ΕΣΠΑ  και να μην υπάρχουν χρήματα για τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα δουλεύουν δωρεάν και θα χάνουν τις αργίες  τους για να  χρηματοδοτούνται άλλοι από αυτά τα προγράμματα. Είναι απαράδεκτες πρακτικές και θα αγωνιστούμε να τις ανατρέψουμε».

Β. Βέλκου: «Να διασφαλιστώ»

«Στους άλλους νομούς τα σεμινάρια διεξάγονται κανονικά. Κάλεσα την αστυνομία για να διασφαλίσω τα δικά μου εργασιακά δικαιώματα  για να πάρω τα 250 ευρώ που έχω βάλλει από την τσέπη μου για να έλθω να διδάξω στη Χίο. Δεν διαφωνώ με τη θέση τους,  αλλά έπρεπε να έχω ειδοποιηθεί για την ακύρωση του σεμιναρίου».

Γ. Καψάλης:  «Περιμένουμε»

«Ο Οδηγός του σεμιναρίου προβλέπει ότι η επιμόρφωση θα  γίνει εκτός σχολικού ωράριο. Τα αιτήματα του συλλόγου έχουν κοινοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας και περιμένουμε την απόφαση».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ