17.12.2015 15:19

Πιλοτικά Πάρκα Προστασίας Νεαρών Ψαριών στη Χίο

Hμερίδα για το έργο ‘Πιλοτικά Πάρκα Προστασίας Νεαρών Ψαριών’ που υλοποιεί  το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης», πραγματοποιείται αύριο στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος ‘Μαρία Τσάκος’ – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κύριο αντικείμενο του έργου αυτού είναι η πειραματική – ερευνητική εξέταση της δυνατότητας εμπλουτισμού της θαλάσσιας ζωής, δια της προστασίας των νεαρών ψαριών, μέσω της πόντισης υφάλων, όπου να διαβιεί το γόνος.

Σημειώνεται, ότι οι δύο υποβρύχιες περιοχές οι οποίες έχουν επιλεγεί για το ερευνητικό αυτό έργο, βρίσκονται στο Μάρμαρο Καρδαμύλων και στον Καταρράκτη. Οι περιοχές αυτές θα παρακολουθούνται επισταμένως,  τουλάχιστον για ένα έτος, και τότε θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, τα οποία θα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για τη θαλάσσια ζωή και την αύξηση των πληθυσμών των ψαριών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ