20.3.2020 20:41

Παρατείνεται το «λουκέτο» στα σχολεία έως τις 10 Απριλίου

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο, αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας  των σχολείων όλων των βαθμίδων, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως  και τις 10 Απριλίου, λόγω κορωνοϊού. Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της εθνικής επιτροπής προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, covid-19.

Σημειώνεται ότι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων φθάνει μέχρι και την ημερομηνία που υπό κανονικές συνθήκες τα σχολεία θα έκλειναν για τις διακοπές του Πάσχα.

Η απόφαση έχει παρθεί, δήλωσε μιλώντας στον Ant1 η υπουργός.

Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά αλλά εξετάζουμε μέτρα όπως η επιμήκυνση του σχολικού έτους και η μείωση της διδακτέας ύλης, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για τις Πανελλήνιες, τόνισε ότι επιδίωξη είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις προγραμματισμένες.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ