4.6.2013 13:36

Ώρα φράγματος για τη Χίο

• ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Αφού πέρασε από σαράντα κύματα, όλα δείχνουν ότι επι τέλους τα έργα ολοκλήρωσης της κατασκευής του φράγματος Κόρης Γεφύρι μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Από σήμερα έχει εγκατασταθεί και διαμορφώνει το χώρο το συνεργείο της εταιρίας DEVELOPMENT A.E. και αύριο πιάνει δουλειά ο εργολάβος που θα πρέπει να έχει παραδώσει το φράγμα σε 18 μήνες.

Ωστόσο, δυο προβλήματα παραμένουν δυσεπίλητα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Το πρώτο σχετίζεται με τα μηχανήματα της εταρίας «ΟΜΗΡΟΣ» που δεν έχουν απομακρυνθεί από το εργοτάξιο, πράγμα που επιβάλλεται να αλλάξει ώστε απρόσκοποτα να συνεχίσει η νέα εταιρία τις εργασίες. Το δέυτερο σχετίζεται με τις επαφές που έχει αναπτύξει η PC DEVELOPMENT με τα τοπικά εργολαβικά συνεργεία προκείμενου να εκτελέσουν σε συνεργασία μαζί της την εργολαβία. Αν και έχουν γίνει επαφές με δύο εταιρίες, οι όροι και οι παράμετροι της συμφωνίας δεν είχαν θετικό αποτέλεσαμ κι έτσι ενδεχόμενα η ανάδοχος θα υποχρεωθεί να φέρει συνεργείο από την Αθήνα για να προχωρήσει το φράγμα, καθώς οι ημερομηνίες είναι αρκετά δεσμευτικές.

Οι εργασίες

Στην πρώτη φάση των εργασιών θα επενδυθούν τα πρανή και το τοιχίο της στέψης του φράγματος με σκυρόδεμα. Θα ακολουθήσουν η κατασκευή του περιμετρικού δρόμου και  διάφορες εργασίες που έχουν σχέση με το νερό, με συνολικό προϋπολογισμό 4.950.000 ευρώ.

Τα δίκτυα

Μετά την ολοκλήρωση των κατασκευής, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου θα αναλάβει την επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την εγκατάσταση των δικτύων άρδευσης του Κάμπου.

«Είμαστε πια σε πολύ καλό δρόμο, το έργο έχει δρομολογηθεί και ελπίζω να ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα», δηλώνει ο  Μανώλης Κράκαρης.

Κατά γενική ομολογία η PC DEVELOPMENT είναι μεγάλη και σοβαρή εταιρία που έχει αφήσει ήδη το στίγμα της στη Χίο και σε άλλα έργα, όπως το νέο κτίριο του ΙΚΑ και ο δρόμος Ολύμποι- Μεστά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ