11.11.2021 14:02

Οι Χιώτες του έστειλαν σαφές μήνυμα- Θα το καταλάβει; (BINTEO)

Χειροκροτήθηκαν οι κάτοικοι Συκιάδας και Λαγκάδας που παρέλασαν μπροστά από τον αστυνοφρουρούμενο Υπουργό Μετανάστευσης με πανό – Αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις προφασιζόμενος τον Covid και αποχώρησε σε κλοιό… ασφαλείας

Με πλήρη τάξη και τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η μεγάλη παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων της Χίου, έπειτα από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων που δεν επέτρεψαν την τέλεση των εκδηλώσεων για τα ελευθέρια της Χίου.

Με σαφώς μειωμένο αριθμό σε σχέση με την 28η Οκτωβρίου, δεκάδες Χιώτες βρέθηκαν στο κέντρο της Χίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν από  κοντά την μεγαλειώδη παρέλαση με αφορμή τα 109α ελευθέρια της Χίου.

Αγνοήθηκαν από τον Μηταράκη- Χειροκροτήθηκαν από το πλήθος

Η πιο ξεχωριστή στιγμή της φετινής παρέλασης ήταν όταν οι κάτοικοι της Συκιάδας και της Λαγκάδας, με μαύρα μαντήλια στα χέρια και με πανό, παρέλασαν ειρηνικά και σιωπηλά μπροστά από τον Υπουργό Νότη Μηταράκη ο οποίος επέλεξε να τους αγνοήσει επιδεικτικά καθήμενος στην καρέκλα του και προσποιούμενος ότι δεν συμβαίνει τίποτα, την ίδια στιγμή που Κώστας Μουτζούρης και αντιπεριφερειάρχες σηκώθηκαν όρθιοι μπροστά τους.

Δεν έγινε το ίδιο όμως και με το συγκεντρωμένο πλήθος, που βλέποντας τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην υπερδομή στο Θόλος, ξέσπασε χειροκροτήματα και επευφημίες, γκρεμίζοντας το αφήγημα του Υπουργού και της κατευθυνόμενης ΝΟΔΕ Χίου ότι οι Χιώτες συνηγορούν με τον σχεδιασμό του.

Αποχώρησε προφασιζόμενος τον Covid 19

Ιδιαίτερη πάντως εντύπωση προκάλεσε και ο τρόπος που αποχώρησε ο κ. Μηταράκης από την παρέλαση, αφού προφασιζόμενος την πανδημία, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στα τοπικά Μ.Μ.Ε. λέγοντας ότι έχει αποστείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα (!).

Της παρέλασης προηγήθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου καθώς και κατάθεση στεφάνων με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο ηρώων της οδού Δημοκρατίας.

Η παρέλαση μεταδόθηκε ζωντανά λεπτό προς λεπτό από το Politischios.gr σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου, προσελκύοντας εκατοντάδες προβολές από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ «Π» ΣΤΟ FACEBOOK

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ