12.4.2019 15:36

Οι επαγγελματίες παίρνουν την τύχη του Καρφά στα χέρια τους

Πηγή φώτο: Κώστας Αναγνώστου | Chiosphotos.gr

Η αναγκαιότητα σύστασης και τα πρώτα αιτήματα του νεοσύστατου Συλλόγου Επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμιώνα

Λίγο οι αυτοδιοικητικές εκλογές, λίγο το άτιμο το καταστατικό που όλο είναι έτοιμο κι όλο δεν δημοσιοποιείται, λίγο τα λόγια του… παππά, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην α’ τουριστική ζώνη της Χίου είδαν κι από είδαν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σύλλογο, μέσω του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να συνεννοούνται για τα καθημερινά προβλήματα της περιοχής τους και παράλληλα να έχουν φωνή στον Ιδιωτικό Φορέα Τουρισμού, όποτε κι αν αυτός ιδρυθεί.

Ιδιώτες αναπληρώνουν τα κενά του Δήμου

Αδιαμφισβήτητα η περιοχή του Καρφά, της Αγίας Ερμιόνης και του Μέγα Λιμιώνα είναι αν όχι η πρώτη, από τις πρώτες, που γνώρισαν την απόλυτη τουριστική πτώση και όπως όλα δείχνουν οι επιχειρηματίες της επιζητούν διακαώς την ανάκαμψη της.

Συνειδητοποιώντας ότι η λύση του προβλήματος δεν θα έρθει από κανέναν Αυτοδιοικητικό Φορέα δημιούργησαν τον Σύλλογο Επιχειρηματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμιώνα μέσω του οποίου θα επιχειρήσουν να δώσουν λύση στα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν στην περιοχή τους.

Θέματα όπως καθαρισμός αιγιαλών, πεζοδρομίων, στάθμευσης, σκουπιδιών κ.α., τα οποία ναι μεν είναι ζητήματα που αφορούν τον Δήμο επί της ουσίας, ωστόσο η απόφαση να τον «ξεκουράσουν» και να μην τον αγχώνουν -μέρες που είναι-  είναι κοινή.

Εξάλλου, κανένας επιχειρηματίας δεν είναι διατιθέμενος πια να παρακαλεί τον εκάστοτε Δήμο για τα αυτονόητα, τη στιγμή που το πρόβλημα εν τέλη βρίσκεται στην τσέπη του.  Προς το παρόν ο Σύλλογος λειτουργεί με προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, ωστόσο τη Δευτέρα 15 Απριλίου τα μέλη του θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους Γενική Συνέλευση, προκειμένου να καταλήξουν στους μόνιμους διοικητικούς τους.

Μαζί και όχι απέναντι από τον Ιδιωτικό Φορέα

Σύμφωνα με ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, σκοπός δεν είναι να έρθουν σε κόντρα με τον Ιδιωτικό Φορέα, εν αντιθέσει να ενταχθούν σε αυτόν σαν ομάδα και να προσπαθήσουν συλλογικά να μετατρέψουν τη Χίο, κάποτε, σε τουριστικό προορισμό.

Ένας Ιδιωτικός Φορέας δεν θα φέρει την άνοιξη, αν πρωτίστως δεν υπάρξει συνεννόηση και κοινή γραμμή από τα εν δυνάμει μέλη του, κάτι που όπως όλα δείχνουν δεν έχει επιτευχθεί ακόμη. «Όποιος βαριέται να ζυμώσει…» λέει ο λαός, με τη διαφορά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα βαρεμάρας αλλά… αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας.

Η ειδική ενημέρωση

Ιδρυτικά μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου, αναφέρουν στον «π» , ότι ζήτησαν ειδική ενημέρωση από τον Κ. Βεζέρη για το τι εστί Ιδιωτικός Φορέας, προκειμένου να έχουν την πλήρη γνώση των πραγμάτων και των διαδικασιών του. Η απόφαση να συμμετέχουν σαν Σύλλογος στον Φορέα είναι κοινή, ωστόσο οι ενστάσεις και η δυσφορία για τα υπόλοιπα άτομα που θα τον στελεχώνουν είναι εμφανής, αφού όπως οι ίδιοι εξηγούν, «πρέπει να εισέλθουν καινούργια ονόματα, καινούργια άτομα. Η ανακύκλωση προσώπων έχει καταντήσει βαρετή για όλη τη χιώτικη κοινωνία».

Η ιστορία έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία ευδοκιμεί στη Χίο και επιφέρει αποτελέσματα. Έτσι, η σύσταση του Συλλόγου αποτελεί ένα ευχάριστο γεγονός για την εξέλιξη  της κοντινότερης τουριστικής περιοχής του νησιού μας, που επί σειρά ετών βρίσκεται στον πάγο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: Καρφάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ