26.10.2016 11:01

Μπλόκο στο Μερσινίδι και με τη βούλα της Μητρόπολης [ΒΙΝΤΕΟ]

ΗΓΟΥΜΕΝΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΔΑΝΕΙΟ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ

Νέα δεδομένα σε ότι αφορά στη δημιουργία ενδιάμεσου προαναχωρησιακού κέντρου στο Μερσινίδι, δημιουργεί η απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Μερσινιδίου αλλά και του Μητροπολιτικού Συμβουλίου που αποφάσισαν να καταγγείλουν το χρησιδάνειο που είχε συναφθεί με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου ζητώντας πίσω τον χώρο που είχε παραχωρηθεί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μονής Κώστα Βεργίνα η απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου που πάρθηκε το απόγευμα της Τρίτης και επικυρώθηκε και από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε εκτάκτως έρχεται ως συνέπεια της μη τήρησης των όρων του χρησιδανείου.

Η βασικότερη αθέτηση αφορά τον όρο που προβλέπει ότι για οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερώνεται το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής το οποίο θα πρέπει και να συναινεί.

«Δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση της Μονής για τους σχεδιασμούς της Αστυνομίας. Ήδη σήμερα το πρωί αποστείλαμε εξώδικο στην Αστυνομία και θα καταθέσουμε και ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσουν οι εργασίες», ανέφερε στον «π» ο κ. Βεργίνας.

Να αποφασίσουν τι θέλουν

Την ίδια ώρα ο δημοτικός σύμβουλος Ομηρούπολης Ν. Νύκτας σημείωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου θα πρέπει να λάβει σαφή θέση για το Μερσινίδι. Εστίασε μάλιστα στη στάση της Δημοτικής αρχής λέγοντας ότι: «Δεν γίνεται οι τοπικοί αντιδήμαρχοι να είναι ενάντια στη δημιουργία Κέντρου στο Μερσινίδι και ο Δήμαρχος με τον Μουζάλα να έχουν αποφασίσει άλλα πράγματα. Ποιος δουλεύει ποιον».

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ