8.3.2022 10:18

Μήνυμα Δημάρχου Χίου για την Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μία αφορμή για να τιμηθούν οι αγώνες, οι θυσίες αλλά και η διαχρονική προσφορά της γυναίκας σε όλο το φάσμα του ανθρώπινου βίου. Μας υπενθυμίζει τον ηρωισμό και το μεγαλείο της ψυχής της στις κινητοποιήσεις για την αναγνώριση των δικαιωμάτων της, τη γενναιότητα και την αυτοθυσία της για τους εθνικούς αγώνες, την απαράμιλλη προσφορά της για την οικογένεια αλλά και τη συνεισφορά της στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή.

Παράλληλα, όμως, η μέρα αυτή μας καλεί να αναλογιστούμε και το χρέος μας απέναντι στη σύγχρονη γυναίκα προκειμένου να θωρακιστεί η ουσιαστική ισότητα και ισοτιμία των φύλων, καθώς, παρά τους λόγους και τα συνθήματα υπέρ των γυναικών η ίδια η πραγματικότητα αποκαλύπτει ότι υπάρχει ακόμα δρόμος που οφείλουμε να διανύσουμε προκειμένου να εξαλειφθούν οι πάσης φύσεως ανισότητες.

Ειδικότερα δε, στη σκιά τραγικών αιματηρών γεγονότων που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο με θύματα γυναίκες οφείλουμε με απόλυτο σεβασμό να τους αφιερώσουμε τη φετινή επέτειο και να δεσμευθούμε ότι θα αγωνιστούμε σθεναρά για τη διασφάλισης των δικαιωμάτων της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα.

Χρόνια πολλά στις γυναίκες του Δήμου μας αλλά και σε όλες τις γυναίκες όλου του κόσμου που μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που εκπροσωπούν αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους όχι μόνο για την κοινωνική πρόοδο και ευημερία αλλά για την ίδια τη ζωή!

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ