27.10.2016 10:56

Μηχανική βλάβη στο «San Nicolas» έξω από το λιμάνι της Χίου [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]

Σε ταλαιπωρία εξελίχθηκε το ταξίδι προς Τουρκία για τους 21 επιβάτες του πλοίου «San Nicolas» που κατά τον απόπλου του με προορισμό τον γειτονικό Τσεσμέ, παρουσίασε μηχανική βλάβη έξω από το λιμάνι της Χίου.

Σύμφωνα με τους επιβάτες το πρόβλημα σημειώθηκε στις 08:50 το πρωί της Πέμπτης. Μισή ώρα αργότερα έφθασαν λάντζες που προσπάθησαν να το ρυμουλκήσουν στο λιμάνι ανεπιτυχώς όμως, αφού σύμφωνα με τους ίδιους, κόπηκε το σχοινί. Όπως ανέφεραν στον «π» λίγη ώρα αργότερα τα απόνερα του πλοίου «Νήσος Μύκονος» που εκείνη την ώρα έμπαινε στο λιμάνι, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, έσπρωξαν το πλοίο πάνω στον βόρειο λιμενοβραχίονα με αποτέλεσμα η σύγκρουση να αποφευχθεί στο παρά 5.

Τελικά λίγο μετά  τις 09:30 οι λάντζες κατάφεραν να οδηγήσουν το πλοίο ασφαλώς στο λιμάνι, όχι όμως και να το δέσουν αφού το ρυμουλκό πλοίο της εταιρίας Συμιακάκη βρισκόταν στα Μεστά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ