20.11.2023 13:46

Μετά την απαξίωση των δομών υγείας, το κλείσιμο τραπεζών και ΕΛΤΑ έρχεται η σειρά της δικαιοσύνης

Σχέδιο κατάργησης Πρωτοδικείων σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου

Το σχέδιο κατάργησης περιφερειακών Πρωτοδικείων ως «δέσμευση στις επιταγές της παγκόσμιας τράπεζας», καταγγέλλει μέσα από επιστολή του προς τους Βουλευτές Χίου αλλά και τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου.

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου βασίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», στο οποίο περιγράφεται ο σχεδιασμός συρρίκνωσης των δομών απόδοσης Δικαιοσύνης σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου:

 Αξιότιμοι βουλευτές Χίου,

 κ . Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, κ Αντιπεριφερειάρχες κ Δήμαρχε Χίου!

« ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ»

Μετά την υπό διαβούλευση λαίλαπα  του νέου φορολογικού νομοσχεδίου του οποίου επίκειται η ψήφιση, που βάλθηκε να αφανίσει τους μικρούς και μεσαίους αυτοαπασχολούμενους και κυριότατα τους δικηγόρους , νέους συναδέλφους και εκείνους που επιβιώνουν δύσκολα κι ωστόσο με τη βοήθεια των δικών τους (ένα σπίτι ή ένα γραφείο, ένα μισθό συζύγου ή ένα μικρό μίσθωμα από γονεϊκή περιουσία) επέλεξαν να εγκατασταθούν στο τόπο τους –στα νησιά μας εν προκειμένω-  και να μη φύγουν συλλήβδην,- παρά τα προσόντα τους σε γλώσσες η σπουδές- όπως το απαιτεί η μίζερη κατάσταση της χώρας μα και ο συρμός της εποχής στο εξωτερικό με τη πίστη, ότι θα φτιάξουν τη ζωή τους στα μαγευτικά αλλά χειμαζόμενα νησιά μας, με τη πίστη ότι η Πολιτεία αν δεν στέρξει να τους ενισχύσει ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ!

Και πρίν «αλέκτωρ λαλήσει» κι ενώ στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας , της 15-17/9/2023 που έγινε στη Χίο σε συνδυασμό με τα «100 χρόνια από της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης» παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Υφυπουργού κ Ι. Μπούγα, συζητήσεως γενομένης δήλωσαν ότι ο αποκαλούμενος δικαστικός χάρτης , δεν θα αγγίξει τα νησιά και τα Πρωτοδικεία τους, ακόμη  και τα μικρότατα Πρωτοδικεία χερσαίου εδάφους δεν θα υποστούν πλήρη κατάργηση (αλλά θα μείνουν κτίρια «φαντάσματα» με ένα δύο υπαλλήλους και κυρίως χωρίς Δικαστές, παρά άπαξ του μηνός μεταβαίνοντες ή κάτι παρόμοιο!) δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» υπο τον έγκυρο διευθυντή της κ Κοττάκη , υπο το τίτλο «ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 63 ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ, 15 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ,4 ΕΦΕΤΕΙΑ» / Η Κυβέρνηση οδεύει σε συρρίκνωση των Δικαστηρίων ,καθώς αυτή είναι η δέσμευσή της προς την Παγκόσμια Τράπεζα!!!  Αναγγέλλει μετ επαίνων τη κατάργηση των Πρωτοδικείων σε Κυκλάδες , Β. Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα/Νότιο Αιγαίο ! εξαπατώντας και εμπαίζοντας τους κατοίκους /πολίτες/εργαζόμενους ΝΗΣΙΩΤΕΣ , μα και τους θεσμικούς φορείς, δηλαδή τους Δικηγορικούς Συλλόγους των νησιών και την Ολομέλεια των Π.Δ.Σ.Ε.!

Τι να σχολιάσει ο οιοσδήποτε για τον «τραγέλαφο» του Ελληνικού Κράτους! Ότι στη Χίο, μετά από επίπονες προσπάθειες άνω της σαρανταετίας  ξεκίνησε η θεμελίωση του Δικαστικού Μεγάρου από έτους 2007-08 , εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια ως εργοτάξιο, -προς δόξαν των γνωστών εργολαβιών των δημοσίων έργων-  εγένετο απόπειρα επανεκκίνησης τέλη του 2013, ματαιώθηκε εκ νέου και ξεκίνησε εκ νέου από του θέρους 2019 με τις προσπάθειες του βουλευτή Χίου και Υπουργού τότε Μετανάστευσης Ασύλου κ.  Μηταράκη, καταρτίσθηκε νέα εργολαβία, ήταν παραδοτέο τον 2/2023 και βαίνει με ρυθμούς χελώνας μη γνωρίζοντας πότε θα παραδοθεί και ΕΑΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙ όταν και όποτε επιτέλους παραδοθεί ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΜΕ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΧΡΟΝΟΥ, με την αντίληψη ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΚΑΙ ΤΟ 2030 !!!, ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ; - ΑΡΑΓΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΑΣ;

ΑΙΔΏΣ ΚΎΡΙΟΙ! Αυτή είναι η υποστήριξή σας στο Αιγαίο; Αγώνες επιβολής και ΜΑΤ κατά των νησιωτών μόνο για τις ΥΠΕΡΔΟΜΕΣ των μεταναστών, με “fast track” διαδικασίες ενίοτε σε περιοχές “ natura” , άλλοτε σε ΤΙΦΚ (τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους)  η δημοτικές εκτάσεις, χωρίς τις προϋποθέσεις που απαιτούνται καν σε άδειες απλών οικιών,  με υπερκέρδη των εργολάβων εταιριών;  Αυτός είναι ο σεβασμός σας στο ίδιο το Αιγαίο, τη πεμπτουσία του  Ελληνικού Πολιτισμού, από την αρχαιότητα έως σήμερα; Η Πολιτεία και σύμπασα η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση, καθείς πού έχει την οιαδήποτε ευθύνη, όλοι ανεξαιρέτως όφειλαν και οφείλουν να κλίνουν το γόνυ –ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ- αλλά στα παλλόμενα απ την Ιστορία κύματα και τον κυματοθραύστη της, το Αιγαίο ,  που αδιάκοπα ανά τους αιώνες αναχαιτίζει  τους «βαρβάρους» ξένους (και άραγε και εγχώριους;) κατά πως λέει ο ποιητής «το σπίτι φτωχό μας έδωκαν οι θεοί στις αμμουδιές του Ομήρου, τη γλώσσα ΕΛΛΗΝΙΚΗ»!

Απευθυνόμενος ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, πάντα ταγμένος στο κοινωνικό γίγνεσθαι του ακριτικού νησιού μας -που γέννησε την πρώιμη Δημοκρατία της Αρχαιότητας αποτυπωμένη στη Χιακή Μήτρα των νόμων,  που υπέστη τις μαρτυρικές σφαγές του 1822 χάριν της λευτεριάς, που κρατά ανέκαθεν κραταιά στα κύματά του και στο ανθρώπινο ευρηματικό δυναμικό του την Ελληνική Ναυτιλία ανάκατα με τα αρώματα των εσπεριδοειδών και της μαστίχας του-, σε όλους τους αποδέκτες της παρούσας ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι ομού με την Ολομέλεια Π.Δ.Σ.Ε, όλα τα νησιά και τους συναδέλφους μας, θα προβούμε σε μεγάλες κινητοποιήσεις, προκειμένου να ΜΗΝ ΚΑΡΑΡΓΗΘΕΙ το Πρωτοδικείο μας καθώς και τα ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ / ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ, ΕΦΕΤΕΙΑ των Νησιών μας!

ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ θεωρούμε ότι θα τεθεί επερώτηση από τους βουλευτές μας για το εάν όλα αυτά που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, έχουν ήδη δρομολογηθεί ή αποπειράται από την Ελληνική Κυβέρνηση με συναίνεση ή όχι της αντιπολίτευσης και εμπεριέχουν όντως την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ή ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ! και το ρητορικό ερώτημα προς όλους τους αποδέκτες, αλήθεια η συνταγματικώς παραδεδεγμένη νησιωτικότητα με τις ανάλογες προτεραιότητες είναι «γράμμα κενό» και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αντιλαμβάνεται, τελεί εν γνώσει όλων αυτών, συναινεί; Όπως άλλωστε και οι Υπουργοί της Δικαιοσύνης διαβεβαίωναν ότι τα υφιστάμενα στα νησιά Πρωτοδικεία θα διατηρούνταν ως έχουν; Αν και ζούμε σε νησιωτική χώρα οι ιθύνοντες (;) έχουν σκεφθεί τι σημαίνει θάλασσα, ταξίδια, καιρικές συνθήκες κ.ο.κ.! ή θαρρούν πως «όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον καναπέ της Αθήνας μας»;

 

Εν αναμονή απαντήσεων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες κατά την ιδιότητα Σας!

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ