7.8.2013 14:51

Με γοργούς ρυθμούς το Μουσείο Μαστίχας

ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Κι όμως υπάρχουν κι εξαιρέσεις, από τα τόσα έργα που παρουσιάζουν καθυστερήσεις και παραμένουν ημιτελή στο νησί μας, εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί το έργο του Μουσείου της Μαστίχας.

Το έργο, η κατασκευή του οποίου συνεχίζεται με αδιάλειπτους ρυθμούς στην περιοχή του Εμποριούς, υπάρχει η δυνατότητα να ολοκληρωθεί μήνες πριν την καταληκτική ημερομηνία παράδοσης.

Αυτή την περίοδο και μετά την ολοκλήρωση του εξωτερικού σκελετού του κτιρίου, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο εσωτερικό του με την κατασκευή των χωρισμάτων ανά αίθουσα κ.λπ.

Όπως δήλωσε στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης «Το έργο προχωρά απρόσκοπτα. Αν η χρηματοδότηση συνεχιστεί, αντί τον Σεπτέμβριο του 2014 που είναι η καταληκτική ημερομηνία, θα παραδοθεί τον Μάιο. Έχει ολοκληρωθεί όλος ο φέρων οργανισμός του κτιρίου και πλέον εκτελούνται οι εργασίες στο εσωτερικό του».

Στο κατασκευαστικό αντικείμενο του έργου, περιλαμβάνεται η κατασκευή του κτηρίου (εκθεσιακοί χώροι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικοί χώροι κ.λπ.) συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.300m2, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Να σημειωθεί ότι στο Μουσείο Μαστίχας έχουν επενδύσει σημαντικά τα Νοτιόχωρα αλλά και ολόκληρο το νησί για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του, αφού όπου λειτουργεί Μουσείο μέχρι σήμερα με τη σφραγίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου υπενθυμίζεται ότι ανέρχεται στα 3.393.848,13 ευρώ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ