23.12.2015 10:58

«Με γεια» οι νέοι χώροι στάθμευσης

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΛΕΥΣΗ Α.με.Α. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Δώρο – άδωρο αποδεικνύεται τελικά το έργο της ανάπλασης των πεζοδρομίων της πόλης που στόχευε κυρίως στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στις κεντρικότερες οδούς του κέντρου.

Η εικόνα που παρουσιάζεται μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών μάλλον είναι αποκαρδιωτική αφού στα νέα πεζοδρόμια όχι μόνο δεν περνάει αναπηρικό αμαξίδιο αλλά είναι μονίμως κατειλημμένα από αυτοκίνητα ή δίκυκλα.

 

Βροχή οι κλήσεις

Την κακή νοοτροπία που διαθέτουν οι Χιώτες οδηγοί καταδεικνύουν και τα στοιχεία της τροχαίας αφού παρά τη βροχή προστίμων κάποιοι συνεχίζουν ακάθεκτοι να καταπατούν τα πεζοδρόμια είτε ως χώρο στάθμευσης είτε ως χώρο φορτοεκφόρτωσης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Τροχαία μέσα σε δύο ημέρες μοίρασε πάνω από 50 κλήσεις, όμως κανείς δεν συγκινήθηκε.

«Θεωρούμε ότι η μοναδική λύση προκειμένου να σταματήσει αυτό το φαινόμενο είναι να τοποθετηθούν κολονάκια. Ίσως έτσι σταματήσει η κατάληψη των νέων πεζοδρομίων», ανέφερε στον «π» ο διοικητής της Τροχαίας Γ. Αραμπατζής.

Να σημειωθεί βέβαια ότι και στο Κάστρο όπου είχαν τοποθετηθεί απαγορευτικά κολονάκια, ξηλώθηκαν μέσα σε μία νύχτα προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ορισμένων υδροκέφαλων για στάθμευση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ