11.5.2016 9:59

Με 4 υποψηφιότητες για γαλάζιες σημαίες η Χίος

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ Η ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνολικά 4 υποψηφιότητες κατέθεσε η Χίος στην Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος για τις «γαλάζιες σημαίες 2016».

Κατέχοντας ήδη την εμπειρία του 2015 ο Δήμος προώθησε προς πιστοποίηση τις ήδη βραβευμένες παραλίες με αποτέλεσμα και φέτος να υψωθούν, κατά πάσα πιθανότητα, 4 γαλάζιες σημαίες στο νησί μας και συγκεκριμένα στις παραλίες του Καρφά, της Αγιάς Φωτιάς, της Μπέλα Βίστα και του Τάγματος του Δεσπότη στην περιοχή του Καστέλλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μονομετοχικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου Χίου Γ. Καραμανή, τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 25 Μαΐου, οπότε θα διαπιστωθεί και στην πράξη αν η διαδικασία και οι κόποι του Δήμου απέδωσαν καρπούς.

Παρά πάντως τις περσινές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής ότι φέτος ο αριθμός των υποψηφιοτήτων για το νησί μας θα ήταν μεγαλύτερος, οι εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα πήγαν πίσω τον σχεδιασμό, αφού δεν περίσσεψε ούτε χρόνος, αλλά το κυριότερο ούτε χρήμα.

Ολοκληρώνεται η πρόσληψη ναυαγοσωστών

Παράλληλα με τις υποψηφιότητες για γαλάζιες σημαίες, η Μονομετοχική ολοκληρώνει και τη διαδικασία πρόσληψης 7 ναυαγοσωστών για 6 πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Οι συμβασιούχοι ναυαγοσώστες θα απασχοληθούν από 1η Ιουνίου έως και 31 Αυγούστου.

«Η λίστα του λιμεναρχείου προβλέπει 6 πολυσύχναστες παραλίες. Έτσι χρειαζόμαστε 6 διπλωματούχους ναυαγοσώστες συν ένα ακόμη άτομο που θα εξυπηρετεί τα ρεπό των συναδέλφων του. Μέχρι στιγμής έχουμε 7 αιτήσεις, όμως οι δύο από αυτούς δεν έχουν προσκομίσει όλα τα έγγραφα τους, οπότε για να διασφαλιστούμε την ομαλότητα της διαδικασίας ζητάμε από τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της εταιρείας μας στην οδό Λάδης 1 στον 2ο όροφο», σημείωσε ο Γ. Καραμανής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ