25.10.2016 12:37

Κόντρα με τοπικές προεκτάσεις

• «ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ» ΚΑΙ «ΡΑΤΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΥΠΟ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΜΕΣΩ FACEBOOK ΤΟΝ ΣΙΜΟ ΠΑΛΤΣΑΝΙΤΙΔΗ Ο ΑΝ. ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΡ. ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η επίθεση που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης στο Facebook εναντίον του προέδρου Ολυμπιονικών με αναπηρία Σίμου Παλτσανιτίδη με αφορμή σχόλιο του τελευταίου σε ανάρτησή του.

Το σχόλιο του Σ. Παλτσανιτίδη  ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πάει πιο δεξιά από το δεξιά με τον δικό του ρυθμό, να προλάβουν να ξεπουλήσουν αξίες, ιδανικά, πατρίδα, έθνος, κυριαρχία και να την κάνουν», εξόργισε τον Χρ. Βερναρδάκη που έσπευσε να του απαντήσει χαρακτηρίζοντάς τον ως «φασιστάκι της πλάκας» και «ρατσιστοειδή τύπο».

Η απάντηση Παλτσανιτίδη και το νέο χτύπημα

Άμεση υπήρξε η απάντηση του Σ. Παλτσανιτίδη που έσπευσε να απαντήσει μέσω FB στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών λέγοντας: «Αλήθεια ο υπουργός αυτός με γνωρίζει; Αλήθεια τι έπαθε και φτάνει σε σημείο να βρίζει; Που είναι η εγκράτεια και το κύρος της θέσης που εμείς του δώσαμε; Αλήθεια γνωρίζει την λέξη; "Σεβασμός"!».

Παρά πάντως τις αντιδράσεις που υπήρξαν ο Αναπληρωτής Υπ. Εσωτερικών επανήλθε μία ημέρα αργότερα με νέα ανάρτηση στο Facebook, αποκαλώντας εκ νέου τον Σίμο Παλτσανιτίδη «φασίστα από τη Χίο» και προβάλλοντας επιχειρηματολογία ότι τελικά «ένας ανάπηρος μπορεί να είναι και φασίστας».

Βάσω Μιχαλοπούλου: «Η Χίος γνωρίζει πολύ καλά»

Επικριτική απέναντι στις αναρτήσεις και τα σχόλια του πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Χίου Σίμου Παλτσανιτίδη εμφανίστηκε σε δηλώσεις της στον «π» η Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Βάσω Μιχαλοπούλου.

«Ο κ. Παλτσανιτίδης από τον καιρό που τον διαγράψαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει διάφορες αναρτήσεις που πραγματικά θα ήταν καλό να μη γίνονται. Μερικές μάλιστα από αυτές δεν ξέρω αν χαρακτηρίζονται. Δεν ξέρω πως κάποιος φθάνει τόσο εύκολα στο άλλο άκρο. Μας λυπεί αυτή η κατάσταση. Ο κόσμος στη Χίο γνωρίζει πολύ καλά και δεν νομίζω ότι πρέπει να εμπλακούμε σε μία τέτοια ιστορία», ανέφερε στον «π» η κα. Μιχαλοπούλου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ