24.5.2016 10:56

Κόβουν και τις συντάξεις των αγροτών που συμπληρώνουν το εισόδημα τους

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Το ενδεχόμενο περικοπής της σύνταξης όσων αγροτών συνεχίσουν να εργάζονται, εξετάζουν με αναφορά που κατέθεσαν ο Ν. Μηταράκης και άλλοι βουλευτές της ΝΔ προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι βουλευτές σημειώνουν στο κείμενο τους  ότι, στο άρθρο 20 του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, αναφέρεται, ότι θα καταβάλλονται μειωμένες σε ποσοστό 60%, συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε δικαιούχους, οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα, που υποχρεωτικώς υπάγεται στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
"Είναι προφανές ότι όσοι συνέταξαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση, δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν την απασχόληση στον πρωτογενή τομέα. Σε μια τέτοια περίπτωση οι αγρότες συνταξιούχοι είτε θα οδηγηθούν σε οικονομικό αδιέξοδο, είτε κάποιοι θα αναγκαστούν να σταματήσουν την αγροτική δραστηριότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική παραγωγή της χώρας" υποστηρίζουν οι βουλευτές ρωτώντας τον υπουργό:  
1. Αν η συγκεκριμένη διάταξη αφορά και τους συνταξιούχους αγρότες.
2. Εάν, στη περίπτωση που η διάταξη αφορά  και τους συνταξιούχους αγρότες, προτίθεται να τους εξαιρέσει.
3. Εάν, αντιλαμβάνεται τις συνέπειες και τα αδιέξοδα των ρυθμίσεων του άρθρου 20, του Ν. 4387/2016, στη περίπτωση που η διάταξη  θα ισχύσει και για τους αγρότες, οι οποίοι εάν περικοπεί  το 60% της πενιχρής σύνταξής τους, θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και κοινωνικής περιθωριοποίησης.
 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ