Κοινωνία

2/8/13 14:24

τελ. ενημ.: 2/8/13 15:58

ΚΕΔΕ: Να ανατεθούν στην ΕΛΑΣ αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας

Την άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα προβλέπει την ανάθεση στην Ελληνική Αστυνομία αρμοδιοτήτων που ασκούσε η Δημοτική Αστυνομία ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
Με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης ενημερώνει τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης ότι για την υλοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας απαιτείται σύμφωνα με τον νόμο να εκδώσουν ΚΥΑ η οποία θα προβλέπει την παράλληλη άσκηση της αρμοδιότητας μέχρι την οριστική μεταφορά της στην Ελληνική Αστυνομία στις 22 Σεπτεμβρίου 2013.
Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δέκτης σχετικών αιτημάτων από μεγάλο μέρος των 81 δήμων που είχαν Δημοτική Αστυνομία.
Η βίαιη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους δήμους που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα αστυνόμευσης, τονίζει.
Η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο έλεγχος τους παραεμπορίου και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποτελούν ορισμένα μόνο ενδεικτικά παραδείγματα αρμοδιοτήτων που δεν μπορούν να ασκηθούν, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
πηγη: e-go

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση