17.12.2015 17:32

Καταγράφονται δυο και τρεις φορές για να περάσουν τα σύνορα

ΔΙΠΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΙΟΥ

Τι γίνονται οι μετανάστες που δεν καταφέρνουν να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια; Στο ερώτημα αυτό έρχονται ως απάντηση τα τελευταία περιστατικά που απασχόλησαν το Λιμενικό και την Αστυνομία. 

Το Λιμεναρχείο εντόπισε και συνέλαβε 9 μετανάστες, Ιρανικής,  Πακιστακινής και βορειοαφρικανικής καταγωγής, που είχαν επιστρέψει από την Ηδομένη, είχαν παραποιήσει τα έγγραφα τους ή τα είχαν καταστρέψει και προσπαθούσαν να καταγραφούν ως Ιρακινοί πρόσφυγες για να επιστρέψουν στα βόρεια σύνορα μας και να περάσουν στην Ευρώπη.

Το ίδιο πρόβλημα έχει και μια άλλη πτυχή. Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Β. Αιγαίου και η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, διερευνούν το φαινόμενο  της μετάβασης στη Λέσβο αριθμού μεταναστών που έχουν καταγραφεί σε άλλα νησιά εισόδους στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Χίος.

Μάλιστα, τη Δευτέρα το πρωί, στο λιμάνι της Μυτιλήνης αποβιβάστηκαν και συνελήφθηκαν μετανάστες που είχαν καταγραφεί στη Χίο μόλις την Κυριακή. Δηλαδή, αμέσως μετά την καταγραφή τους αντί να αναχωρήσουν για Πειραιά, όπως προβλέπεται, επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής και πήγαν Μυτιλήνη.

Τα περιστατικά αυτά στο νησί μας δεν έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, δεν παύει όμως να δημιουργούν προβληματισμό και να πρέπει να θέτουν σε εγρήγορση τους υπεύθυνους ώστε να είμαστε έτοιμοι δια ενδεχόμενο δεύτερο κύμα αφίξεων, αυτή τη φορά εκ των έσω.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ