19.5.2015 10:17

Καλεί για ρύθμιση αυθαιρέτων

Να ενταχθούν στον νόμο της τακτοποίησης των αυθαιρέτων που πριν λίγες μέρες κρίθηκε συνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας καλεί τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός.

«Ο νόμος 4178 μετά την κρίση του ως συνταγματικός, δίνει διέξοδο τακτοποίησης σε όλες σχεδόν τις αυθαίρετες κατασκευές και ως εκ τούτου αποτελεί ευκαιρία οριστικής λύσης για τους πολίτες ώστε να αποκτήσουν αδέσμευτη χρήση των ακινήτων τους και να μην επαπειλούνται με την υποβολή δυσβάστακτων προστίμων.

Οι πολίτες, με τη συμβολή ενός μηχανικού, πρέπει να καταγράψουν τις αυθαιρεσίες τους και να επιλέξουν ένα από τα διαθέσιμα σχήματα αποπληρωμής των προστίμων, τα οποία προσφέρουν σε περιπτώσεις προκαταβολών σημαντικά υψηλές εκπτώσεις.

Επίσης, όσοι έχουν δηλώσεις στον αντισυνταγματικό νόμο 4014 είναι χρήσιμο να τις μεταφέρουν με μικρό κόστος, σχεδόν αυτόματα και χωρίς επιπλέον πρόστιμα, στον νέο συνταγματικό νόμο 4178», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ