2.8.2013 16:05

Ιστιοπλοϊκό ράλι στο νησί του Ομήρου

Ο ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΤΗΣΙΟ ΘΕΣΜΟ

“Homer’s Land Sailing Trophy”, ονομάζεται ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που θα διοργανώσουν από τις 9 έως και τις 11 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή της Χίου με τη συμμετοχή 15 σκαφών ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος και το Επιμελητήριο.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γεωργούλης, η πρόεδρος του Ι.Ο.Χ Τατιάννα Τσαρδάκα και ο Έφορος Ανοιχτής Θάλασσας της ομάδας Μιχάλης Τσατσαρώνης τόνισαν ότι στόχος τους είναι να γίνει μια καλή αρχή να καθιερωθεί ο αγώνας και να μετατραπεί σε ετήσιο θεσμό.

Oι τελετές έναρξης και λήξης θα πραγματοποιηθούν  στην Απλωταριά στις 9 Αυγούστου και στην Προκυμαία στις 11 Αυγούστου. Την προσπάθεια του Ι.Ο.Α στηρίζουν με τις χορηγίες τους το κοκτέιλ μπάρ ΟΖ, η καφετέρια Reina, τα καταστήματα Admiral,  Εν Δύω, Σαραντή-Β. Πούλος, oι εταιρίες Βlue Star Ferris, Qantum sails και ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου.

Γ. Γεωργούλης

«Το Επιμελητήριο συμμετέχει στην οργάνωση και θα ενισχύσει τη διοργάνωση με χορηγία 2.000 ευρώ».

Τ. Τσατσαρώνη:

« Ο Ι.Ο.Α είναι ένας νέος σύλλογος που έχει ιδρυθεί από ιστιοπλόους και ασχολείται μόνο με την ιστιοπλοϊα. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί σε υγιή πλαίσια».

Μ. Τσατσαρώνης:

«Τα 8 σκάφη θα ανήκουν στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χίου, το ΝΟΧ, τον Α.Ο.Α και την ΠΕΚΕΒ, τρία σε ομίλους της Τουρκίας, δύο των Αθηνών και ένα της Θεσσαλονίκης. ΟΙ περιοχές των αγώνων θα οριστούν από την Οργανωτική Επιτροπή ανάλογα με τον καιρό».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ